It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

Bevrijd de sluimerende zanger in je: een paar tips om je angst te overwinnen

Misschien heeft het te maken met angst, verlegenheid of simpelweg met gebrek aan zelfvertrouwen. Welke reden er ook achter zit, je beperkt je karaokesessies tot een pyjamaparty in je eentje. Maar karaoke is volgens de Japanse uitvinder een populaire vrijetijdsbesteding voor groepen en dus niet alleen voor onder de douche.

Om je te helpen de moed te vinden je talent op geheel vertrouwde wijze te delen, hebben we hieronder wat motiverende woorden en een paar tips voor je!

Beste KaraFun Karaoker,

Karaoke is niet uitsluitend bestemd voor zangers als Aretha Franklin, de Pavarotti's en de vaste klanten van de karaokeparty's in het restaurant in de buurt.

Karaoke is voor iedereen! Om een extra shotje zelfvertrouwen te krijgen en je ervan te verzekeren dat je op zijn best voorbereid bent, adviseren we je wat volgt:

Haal adem

Ontspan je lichaam, je geest en haal adem. Adem goed diep in en vervolgens weer uit! Dat helpt je zenuwen in bedwang te houden voor je optreden en zorgt ervoor dat je luchtwegen goed geopend zijn en daardoor je stem verder reikt en je dus beter kan zingen.

Eet

In de spotlights transpireert zelfs de meest ervaren zanger. Om er zeker van te zijn niet van je graatje te gaan, kan je beter iets eten van tevoren. Een shotje 'vloeibare moed' kan helpen, maar je kan maar beter twee keer nadenken voor je je alcoholpromillage gaat opvoeren, want dat kan hele kwalijke gevolgen hebben voor je stem.

Ken je eigen type stem

Mariah Carey zal in de annalen worden opgenomen als een van de meest talentvolle zangeressen vanwege haar enorme register. Kies geen lied dat boven je vermogen ligt. Ken je je type stem niet? Hier vind je onze korte handleiding om de hoogste en laagste noten te leren halen.

Kies het juiste nummer

Het is een pluspunt om het nummer goed te kennen. Je voelt je beter op je gemak als je een nummer kiest dat je al goed kent en wat je goed aankunt.

Heb vertrouwen:

Zeg ons na ... Het gaat me lukken! Jaag de stemmetjes in je hoofd weg die het tegengestelde beweren. Geloof in jezelf! En als de stemmetjes door blijven gaan, negeer ze. Je bent hier om je met karaoke te amuseren, het is geen auditie voor The Voice.

Werk aan je uitstraling tijdens je optreden

Maak er een show van (en vergeet niet het publiek aan te kijken). Er zijn artiesten die geen mooie stem hebben maar die populairder zijn dan Sinatra en Elvis samen. Waarom? Omdat ze charisma hebben, iets extra's en een indrukwekkende uitstraling op het podium. Laat je door hen inspireren.

Zing met achtergrondzang

Vergeet niet dat KaraFun over deze handige functionaliteit beschikt. Als het helemaal niet wil, kan je altijd de achtergrondzang aanzetten ter begeleiding (en zelfs de leadzang).

Beleef een top karaoke experience met onze catalogus van 58,000 titels!

KaraFun ontdekken

Dit moet je lekker vinden!