It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

De 10 geboden van karaoke

1. Gij zult niet spreken

Uiteraard is een karaokebar geen klooster. De zwijggelofte zal dus ook niet echt werken met karaoke! Desalniettemin is een klein beetje aandacht wel het minste, als een ander op het podium staat. Een karaoke-feest is niet echt de gelegenheid om herziening van het pensioenstelsel, de waarde van de fractale analyse van de variabiliteit in de interval RR van het elektrocardiogram te gaan bespreken.

2. Gij zult uw mening niet geven

Stap eens in de schoenen van de zanger. Stel je voor dat je naar het publiek kijkt en gelach en gefluister ziet... het effect op een zanger is als een baksteen die op je afvliegt als je op topsnelheid over het parcours van Zandvoort racet.

3. Gij zult de zanger nooit onderbreken

Wat voor vreselijke klanken je oren ook mogen bereiken, vergeet niet dat karaoke per definitie een vrijetijdsbesteding is waaraan iedereen mee mag doen. De vocale vermogens van de zanger zijn niet van belang (en moeten dat ook niet zijn)! Dat is een van de dingen die karaoke juist zo aantrekkelijk maakt. Soms is het een les in tolerantie.

4. Gij zult onder alle omstandigheden applaudisseren

Niet alleen houden we ons rustig tijdens het lied, we applaudisseren ook enthousiast aan het eind. Wie wil er nu niet dat er voor hem wordt geklapt? Dat is een manier om te tonen dat je de prestatie waardeert (ook al is het alleen om te vieren dat het eindelijk afgelopen is).

5. Gij zult op uw beurt wachten

Of het nu officieel op papier of onder elkaar is afgesproken, er moet een volgorde worden aangehouden. En dat moet je respecteren, anders wordt je karaoke party een bende.

6. Gij zult niet luider zingen dan de zanger

Ook al heeft de zanger zijn keuze laten vallen op JOUW favoriete nummer, dat is nog geen reden om boven de persoon met de microfoon uit te schallen (terwijl je zelf geen microfoon hebt).

7. Gij zult het podium niet zonder uitnodiging betreden

Je mag dansen op je stoel, ernaast, eromheen of zelfs erbovenop, maar waag je niet op het podium tenzij het je wordt gevraagd.

8. Gij zult een zanger niet aan het lachen maken

Je beste vriend is aan de beurt, dus het is wel aanlokkelijk om zijn 'moment of glory' te verstoren. Ook al wordt het je gevraagd, dan nog gaat een onderling grapje tussen jullie waarschijnlijk recht over de hoofden van de andere aanwezigen.

9. Gij zult u een beetje matigen

Het is van belang om onder alle omstandigheden gematigd te blijven. Het is prima om een show weg te geven, maar maak er geen spektakel van, de grens tussen een waar artiest en een onrustzaaier is zo overschreden.

10. Gij zult goed met de apparatuur omspringen

Een microfoon is niet gemaakt om mee te jongleren. Het is kwetsbaar spul dus laat het niet vallen. Aan het eind van een rapnummer de truc van de vallende microfoon doen is geen goed idee!

Beleef een top karaoke experience met onze catalogus van 58,000 titels!

KaraFun ontdekken

Dit moet je lekker vinden!