It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

Voor het eerst meedoen aan karaoke? Dit kan je verwachten!

Je bent uitgenodigd voor een karaoke verjaardagsfeestje en hoewel je helemaal niets tegen partyen hebt, vind je het toch een beetje eng en spannend om en public te gaan zingen binnenkort.

Wat als ik slecht zing. Wat als ik de woorden niet ken? Help, wat als ze me uit gaan lachen?!

Voordat je gaat antwoorden “Sorry, ben al bezet dat weekend”, gaan we eens op een rijtje zetten wat een karaoke-beginner exact kan verwachten, en wat tips geven om niet alleen I Will Survive te overleven, maar het ook nog op zo'n manier te vertolken dat zelfs Gloria het kan waarderen!

Wat kan je verwachten?

Verwacht te gaan zingen
Je zult natuurlijk niet gedwongen worden om te zingen, maar je krijgt wel een microfoon in je handen en ergens tijdens de avond... ga je er vast iets mee doen!
Tip: Zorg dat je al een lied hebt bedacht om te gaan zingen. Misschien wel het nummer dat je altijd zo lekker onder de douche zingt? Een nummer kiezen dat je leuk vindt en goed kent, maakt de eerste keer makkelijker. Nog een tip: vermijd deze nummers.

Vals zingen is normaal
Je doet niet mee aan The Voice en niemand verwacht dat je de volgende Whitney bent, dus ontspan, geniet en zing!
Tip: Zelfs Whitney had haar achtergrondkoortje, dus zet de backing vocals hoog, pas de toonhoogte aan en doe je ding! Hier staat hoe je vocals en toonhoogte aan kunt passen.

Plankenkoorts is heel normaal
Zo'n eerste keer is het volkomen normaal de bibbers in je benen te hebben, maar zoals Taylor al zong...Shake it off, sh-sh-shake it off!.
Tip: Ademhaling: haal een aantal keer diep adem! Je hebt je vrienden om je heen en het is puur bedoeld voor de lol. Stress less!

Microfoondieven bestaan
Je zit net midden in een geweldige performance van "Sweeeeeet Caroline, bom, bom bom!" (Neil Diamond zou trots op je zijn), als ineens de microfoon uit je handen wordt getrokken door je beste vriend. Geschokt bedenk je dat het zijn verjaardag is en je schakelt snel naar de modus achtergrondzang.
Tip: Voor groentjes op dit gebied kan het een voordeel zijn de microfoon met anderen te delen! We adviseren je een duo te vormen zodat de microfoon niet zomaar wordt afgepakt. Bekijk onze playlists met duetten voor ideeën.

Beleef een top karaoke experience met onze catalogus van 59,000 titels!

KaraFun ontdekken

Dit moet je lekker vinden!