Wijzigen van de analysemethode van titel / artiest op basis van de bestandnaam

Standaard leest KaraFun Player de gegevens van je bestanden om de artiest en de naam van het nummer te bepalen.

Het is echter mogelijk dat je bestanden geen gegevens bevatten en in dat geval is het onmogelijk voor de KaraFun Player om de informatie te raden. Daarom is de KaraFun Player in staat om de bestandsnaam te lezen om 'de gaten op te vullen'.

Standaard is het format dat door KaraFun wordt gelezen ARTIEST - TITEL. Zo zou bijvoorbeeld "Pharell Williams - Happy.cdg" correct worden geïnterpreteerd.

Maar als je de wijze waarop de bestandsnamen worden geïnterpreteerd wilt wijzigen of deze functie wilt uitschakelen, moet je in het register van Windows zijn.

Open het startmenu en zoek naar "regedit". Kies het eerste resultaat.

Kies in het venster van Regedit HKEY_CURRENT_USER, Software, RECISIO en dan KaraFunPlayer2. Er moet nu een lijst met parameters verschijnen.

Dubbelklik op FileNameScanFilter en wijzig dan de parameter zodanig dat deze overeenkomt met de wijze waarop de naam van jouw bestanden meestal is opgebouwd (bijvoorbeeld %SONG - %ARTIST of %ARTIST / %SONG).

Om de functie uit te schakelen hoef je alleen maar de parameter leeg te laten.

Belangrijk

Je moet je lokale mappen actualiseren voordat de bestandsnamen opnieuw worden gelezen. Hiertoe hoef je alleen maar op elke map te klikken in het gedeelte 'Mijn computer' van de KaraFun Player en 'Actualiseren' te kiezen.