It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

De 53-jarige verjaardag van Céline Dion: de perfecte gelegenheid voor een karaokeparty!

Wie heeft er nu nooit een avond met vrienden doorgebracht waarop samen een van de volgende toppers werd gezongen: I’m Alive of The Power of Love? De allerberoemdste Canadese zangeres wereldwijd vierde op 30 maart dit jaar haar 53e verjaardag en om dat te vieren blikken we terug op het leven van een van de erkend beste stemmen aller tijden en nummers uit het repertoire van deze beroemde diva.

Een droom komt uit

Céline, de jongste van 14 in de familie Dion, groeide op in Quebec, Canada op het ritme van de muziek. Als kind al trad Céline, fan van Michael Jackson, regelmatig op tijdens familiehappenings met haar nog jonge stem. Alles nam een andere wending nadat haar broer Michel, met wie ze een lied had opgenomen, een cassette stuurde naar producer René Angélil (die later Dion's man zou worden (R.I.P. René)).

Toen ze 12 was, ging Céline Dion al de studio en en tekende een contract met CBS Records, hetzelfde label als haar idool Michael Jackson. Ze bracht acht voor het grote publiek vrij onbekend gebleven albums uit. Haar internationale carrière explodeerde toen ze voor Zwitserland meedeed met het Eurovisie Songfestival in 1988, met het Franse nummer Ne partez pas sans moi.

In 1994 toen ze al bekend was in Frankrijk, ontmoette ze de beroemde Franse singer-songwriter Jean-Jacques Goldman tijdens een optreden met de Franse all-starsgroep Les Enfoirés. Het was het begin van een artistieke vriendschap dat leidde tot het ontstaan van het Franstalige cultalbum D'eux.
Het album veroorzaakte veel opwinding, brak het record van allermeest verkocht Franstalig album en bereikte in vijf maanden tijd de diamantstatus met meer dan een miljoen verkochte exemplaren. Dankzij deze cd ontdekte een complete Franssprekende generatie haar sound en de benodigde tracks voor een succesvolle karaokeparty.
In 1998 kwamen de twee vrienden bij elkaar om in duet de klassieker S'il suffisait d'aimer te zingen en opnieuw in 2003 voor A girl and four guys, in 2007 voor het album D'elles en de laatste keer in 2016 voor Encore un soir.

Of je het nu leuk vindt of niet, een van de meest gezongen nummers wereldwijd en onmisbaar voor elke karaokeparty rondom Céline Dion, My Heart Will Go On, dat in 1997 uitkwam, was een van de meest verkochte nummers in de muziekgeschiedenis, met niet minder dan 18 miljoen verkochte exemplaren. Het lied won ook vier Grammy's, een Oscar en zelfs een Golden Globe!

Voortbouwend op dit wereldwijde succes ging Céline door met verschillende internationale albums en toonaangevende Engelstalige tracks als I'm Alive. Om haar 35-jarige carrière te vieren, in 2019, bracht ze het album "Courage" uit, waarmee haar cijfers stegen naar 230 miljoen platen verkocht wereldwijd, met 25 miljoen alleen al in Frankrijk. Het kan geen verrassing zijn dat het repertoire van Céline Dion op een karaokeparty een van de belangrijkste ingrediënten is en blijft voor een succesvolle avond.

Het laatste woord ...

Tijdens de eerste lockdown in maart 2020 daagde een Italiaanse pianist en saxofonist zijn buren uit met een muziekchallenge: speel de melodie van My Heart Will Go On, waarop een balkonorkest ontstond dat de pophit ten gehore bracht. De video ging viraal, en verspreidde hoop in deze zware en onzekere tijden. Anders dan de Titanic, gaan Céline Dion en haar muziek absoluut niet ten onder.

Top Céline Dion karaokesongs

My Heart Will Go On
I’m Alive
The Power of Love
Because You Loved Me

Als je je stem op wilt warmen met deze hyper-populaire artiest of haar nummers keihard zingen op je volgende karaokeparty, download dan de KaraFun app en grijp de microfoon!

Beleef een top karaoke experience met onze catalogus van 58,000 titels!

KaraFun ontdekken

Dit moet je lekker vinden!