It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

Je muzieksmaak zegt veel over je persoonlijkheid

Veel onderzoekers bestuderen momenteel de verbanden tussen onze favoriete muziek en onze persoonlijkheid. En jij? Houd je meer van rap, klassieke muziek, heavy metal ofR'n'B? Bereid je voor, je zal verrast zijn wat wij allemaal over je weten... Je favoriete nummers zeggen veel over jou!

Liefhebbers van klassieke muziek blijken intelligent te zijn

Volgens verscheidene onderzoeken uitgevoerd door teams psychologen en andere wetenschappers, zijn liefhebbers van klassieke muziek complexe en nadenkende wezens. Zowel creatief als introvert, lijken ze te beschikken over nogal wat eigendunk. Als je dol bent op de symfonieën van Schumann, Bach of Beethoven, wil dat zeggen dat je liefde voor grootsheid geen grenzen kent. Het leven is een schouwtoneel waarop jij je talenten tentoonspreidt!

Fans van heavy metal: ruwe bolster, zachte pit

Wanneer we denken aan de heavy metal scene, is het niet direct een knuffelbeer die we zien pogoën op Black Sabbath, Slayer of Megadeth … en toch... Volgens muziekpsycholoog Adrian North ben je hoogstwaarschijnlijk een gevoelig type als je je leven wijdt aan de Heavy Metal. Jouw gevoelige geest heeft veel overeenkomsten met die van mensen die verzot zijn op klassieke muziek. Bij liefhebbers van popmuziek is de sfeer elektrisch geladen. De aanhangers van pop zijn nerveuzer en bezorgder, maar daarentegen zeer sociaal aangelegd, zoals Justin Timberlake, Ariana Grande of Katy Perry. Voor jou is muziek dan een lofzang op de vreugde. Je positieve energie zonder complexen is altijd stralend aanwezig, op een dansvloer of bij het boodschappen doen in de supermarkt. Jouw oprechtheid wordt zeer gewaardeerd en wee degene die jou een loer wil draaien!

Aan de moedige rockers behoort de wereld toe


Het gevoelsleven van de aficionados van de rock is over het algemeen erg intens. Ze zijn voor geen kleintje vervaard en overal toe bereid om hun doelen te bereiken, en vertonen daarvoor zelfs egoïstisch gedrag van tijd tot tijd. Zweer je bij indie rock, Arctic Monkeys of The Smiths? Avontuur en nieuwe ervaringen schrikken je niet af. Weet je alles van punk rock, The Offspring, The Clash en de Ramones? Dan barst je van de dynamiek en ben je verslaafd aan sensatie.

De fans van rap, hip hop en R’n’B zijn ondernemend en extravert


Thuis blijven zitten? Geen sprake van. Als liefhebber van rap, hip hop of R’n’B ben je een sociaal wezen en dans en zing je op de laatste hits van Kanye West, Drake en Tyler, The Creator. Je omgeving moet wel oppassen je niet tegen de haren in te strijken, want je bent een heethoofd. Een ding is zeker: je zult elke gelegenheid aangrijpen om een feestje te bouwen!

Folk, jazz en blues horen bij dromers


Wie gek is op folk, jazz of blues belichaamt de muziek waar hij of zij graag naar luistert perfect. Geruststellend, rustig en welwillend als ze zijn, zijn deze geboren dichters vaak in gedachten verzonken, net als Ibrahim Maalouf, Norah Jones of Melody Gardot. Je hebt het het wellicht nog niet in de gaten, maar zonder gezelschap van anderen kun je eenvoudig niet. Jouw favoriete gezegde is vast: “Alleen is maar alleen”

Liefhebbers van techno, house en dance zijn spontaan

Techno, house en dance zijn meestal aantrekkelijk voor sterke karakters. Ze vibreren op de beats van Bob Sinclar, Diplo of MEDUZA. Als deze ritmes jou aanspreken, betekent dit dat je niet bang bent om je hart uit te storten, zelfs als het om je allerdiepste gevoelens gaat. Als je iemand de liefde wilt verklaren, is dit het moment.

We luisteren altijd naar muziek die overeenstemt met wie we zijn. Onze muziekvoorkeuren weerspiegelen niet alleen onze persoonlijkheid, maar ook onze geschiedenis. Wat je voorkeur ook is, muziek is een universele taal en een kostbare aanwijzing om meer over anderen te weten te komen (dat is echt waar, je weet nooit met wie je te maken hebt!)

Beleef een top karaoke experience met onze catalogus van 58,000 titels!

KaraFun ontdekken

Dit moet je lekker vinden!