7 games om wat pit te geven aan je volgende karaokeparty

15/08/2015
Aangezien je bekend staat om je geweldige gastvrijheid, ben jij aangewezen als Ceremoniemeester voor de volgende karaokeavond met al je vrienden. Als een echte perfectionist wil je jezelf overtreffen en de perfecte karaokeparty organiseren.

Dus als je nog op zoek bent naar wat meer pit tijdens je ideale avond is het misschien een idee om deze karaoke games erin op te nemen.

Het hussel-spel
In een schaaltje doe je papiertjes met de namen van je favoriete karaokesongs erop. In een tweede schaal stop je de namen van beroemde zangers en zangeressen. Elke karaoke-deelnemer moet een papiertje uit elke schaal trekken en het lied zingen op de wijze van de zanger. Stel je eens voor hoe Elvis "Barbie Girl" zingt of Springsteen "Chandelier" :)

Vergeet de woorden niet!
In een eigen versie van deze bekende televisieformule kun je stukjes tekst van je favoriete karaokesongs weghalen. Zorg ervoor dat de gekozen titels bij iedereen bekend zijn. Laat een of meer woorden weg, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad die jij eraan wil geven. Zet het op papiertjes en doe ze in een kommetje. Elke deelnemer trekt een papiertje uit de kom. Als ze in staat zijn om de ontbrekende woorden te raden, is het hun beurt om te zingen! Kan de deelnemer de ontbrekende woorden niet zeggen, dan moet hij voor straf een opdracht uitvoeren! De "Macarena" dansen op Sinatra's "My Way" of zingen op één been doen het vast goed!

Noem de zanger!
Stel kleine teams samen (en benoem een scheidsrechter) en bedenk ter voorbereiding namen van beroemde zangers, waarvan je vervolgens een lijst van hun bekendste werken op papier zet. Na een papiertje uit de kom te hebben getrokken, noemt de scheidsrechter een titel van een song aan het eerste team (te beginnen met het onbekendste nummer en pas als laatste de grootste hit). Elk team krijgt een beurt om de naam van de artiest te raden. De teams krijgen slechts één kans om de juiste naam te noemen, bij een fout gaat de beurt over naar het volgende team en de scheidsrechter geeft een extra hint. Het team dat als eerste de artiest raadt, mag een van de nummers zingen.

Noem de zanger!
Een karaoke-deelnemer zingt een lied zonder de anderen de artiest of de titel aan te kondigen. Degene (ook team is mogelijk) die als eerste songtitel EN artiest raadt krijgt een punt. Aan het eind van het spel krijgt de persoon (of het team) met de meeste punten een prijsje.

Gekostumeerd bal
Om zeker te zijn van een hoop extra lol wanneer de gasten arriveren, kun je vragen of ze zich speciaal kleden voor de gelegenheid als je ze uitnodigt voor je karaokefeest. Ga er maar vanuit dat de mensen creatief genoeg zijn om een mooie uitdossing te kiezen.

De ‘nieuwe’ Voice
Wijs een panel aan om feedback te geven en optredens te beoordelen. Gasten zingen een lied en de panelleden moeten strijd leveren om een zanger in hun team te krijgen. Als alle deelnemers aan de beurt zijn geweest, kun je een 'battle' organiseren tussen panelleden en hun team.

Parodiekaraoke
Doe een beroep op de creativiteit van je gasten. Verdeel ze in twee teams, allebei krijgen ze wat tijd om een parodie in te studeren waarbij op een lied een andere tekst wordt verzonnen. Filter de stemmen uit het lied en gaan met die banaan. Het meest creatieve team kan beloond worden met een prijs (denk aan Weird Al Yankovic)

Lees verder...

I sing off-key.... so what?!

You pitch your friends the idea of becoming a...

Tip van de maand: Voeg de naam van de zanger toe

Je organiseert een karaokeparty en dankzij de...

Karaoke in de film

Aangezien het al twintig jaar onderdeel uitmaakt...

Geef als eerste commentaar hierop
Log in om een reactie achter te laten.