Tip van de maand: KaraFun aansluiten op een televisie / extern scherm

26/05/2016

Vorige maand hebben we je uitgelegd dat je KaraFun kunt krijgen op zoveel apparaten als je wilt met maar één abonnement. Perfect voor als je op reis gaat, maar hoe zit het wanneer je de totale 'experience' wil tijdens je volgende karaoke party? (dus met een groot scherm, beamer, speciaal licht, enz.).

Afhankelijk van je apparaat kan je het aansluiten op een extern scherm (TV, computerscherm, beamer, enz.) in een paar stappen om alles zo compleet mogelijk te beleven.

Ik wil een speciaal scherm voor de tekst

Stop de muziek niet! Met al onze apps kan je een tweede scherm gebruiken. Zo kan je het perfecte nummer zoeken, het aan je wachtlijst toevoegen, de naam van de zanger toevoegen… zonder het op dat moment afgespeelde nummer te verstoren.

Hoe kan je zo'n tweede scherm op Windows en Mac activeren?

Klik op de knop Tweede scherm die zich bovenaan links bevindt. Een tweede scherm verschijnt en kan worden verplaatst en vergroot door je muis op de hoeken van het venster te zetten en dit uit te trekken tot de gewenste grootte.

Een trucje voor iPad / iPhone / Android: Je zult zien dat er steeds een scherm is geopend. Je zult zien dat het afspeelscherm altijd is geopend. Klik op het afspeelscherm en vervolgens op het icoontje om te vergroten om een volledig scherm te krijgen.

Hoe moet je dit venster verplaatsen naar een tweede scherm ( tv, computerscherm, beamer, enz.)?

Dat hangt af van je apparaat.

Optie nr. 1: De kabels
Te gebruiken met: elk apparaat

Met behulp van kabels is beslist de meest traditionele oplossing die op alle apparaten werkt. Voor desktopcomputers en laptops is het het beste om te werken met HDMI of VGA kabels. Voor smartphones en tablets heb je speciale kabels nodig. Vraag hiervoor om informatie in een gespecialiseerde winkel! Zodra je twee apparaten op elkaar zijn aangesloten moet het externe apparaat herkend worden door het bronapparaat om weergave mogelijk te maken.

Optie nr. 2: Chromecast
Te gebruiken met: Android (deze optie is op dit moment niet beschikbaar voor andere apparaten)

Met de tool Chromecast kun je de video's van KaraFun “castEN” (Engels voor verzenden) van je Android telefoon of tablet naar een extern apparaat. Als je je Chromecast-apparaat eenmaal hebt aangesloten op je externe scherm (via een HDMI-poort), kun je de app Chromecast openen en kiezen voor “Scherm casten”. Dit zijn de te volgen stappen. Dit zijn de te volgen stappen.

Optie nr. 3: AirPlay
Te gebruiken met: iPhone en iPad (en de apparaten die compatible zijn met AirPlay)

Net als met Chromecast kan je met AirPlay de video's naar apparaten sturen die compatible zijn met AirPlay (AppleTV, tv sticks, enz.). Let op, de optie Mirroring op je apparaat moet geactiveerd worden. Wij nodigen je uit de video van de handleiding te bekijken.

En het geluid?

Met KaraFun kan je 'spelen' met het volume van de lead vocals en het achtergrondkoor maar het algemene geluid wordt bepaald door je apparaat. Als je echter problemen hiermee tegenkomt, dan adviseren we je de instellingen te controleren.


Lees verder...

Geef muziek cadeau met de KaraFun geschenkbon

Dit jaar is het helemaal niet nodig om tijd te...

Dit jaar wordt de muziek een filmster!

2019 wordt het jaar van de muziek! De muziek...

Geef als eerste commentaar hierop
Log in om een reactie achter te laten.