10 fun facts over karaoke

17/02/2017

We weten allemaal dat karaoke staat voor muziek, dat karaoke staat voor zingen en vooral dat karaoke staat voor fun!

Maar kennen jullie de betekenis van het woord? Waar komt karaoke vandaan? Waar is het het populairst (en dat is niet waar je zou denken)? Wat zijn de karaokerecords?

Hier 10 fun facts over karaoke!

  1. Karaoke is ontstaan in de jaren 70 dankzij een inventieve pizzabakker, Daisuke Inoue. Lees meer over hem in ons artikel De geschiedenis van de karaoke.
  2. Natuurlijk verschilt het per land, maar de karaokesongs die wereldwijd het meest worden gezongen zijn Summer Nights - Grease, Let it Go - Idina Menzel, Sweet Caroline - Neil Diamond, Billie Jean - Michael Jackson et Bohemian Rhapsody - Queen.
  3. Volgens de Japanse VVV zijn er meer dan 100.000 karaokeboxen in het land.
  4. De Filipijnen hebben het record van het allergrootste aantal karaokemachines in handen, met bijna een machine per gezin. Meer info hierover in ons artikel: Karaoke wereldwijd.
  5. Het beroemde lied van Sinatra, My Way, is verboden in talloze bars in het land vanwege de tekst, die arrogant wordt geacht en voor aanvaringen tussen de zangers heeft gezorgd.
  6. De Karaoke World Championships bestaan echt. Al 5 jaar komen voor dit evenement al dan niet volleerde zangers van over de hele wereld bijeen en dit jaar vindt het plaats in Finland in de maand november.
  7. China bezit het record van de langste collectieve karaokesessie, te weten 456 uur, 2 minuten en 5 seconden (19 dagen), waarbij in totaal 6281 nummers achter elkaar werden gezongen.
  8. Karaoke betekent "Leeg orkest" in het Japans.
  9. De Italiaan Leonardo Polverelli is in het bezit van het Guinness World Record voor de langste solo-karaokesessie. Hij zong ononderbroken 1295 nummers gedurende 4 dagen (een totaal van 101 uur 59 minuten en 15 seconden).
  10. Karaoke heeft aangetoond invloed op stress, zelfvertrouwen en het aangaan van sociale contacten. Al deze aspecten zijn goed voor je gezondheid. Lang leve karaoke! Meer weten?

Lees verder...

Ik zing vals. Nou en?

Zeker van je zaak zeg je tegen je vriendengroep:...

Tip of the Month: subscription renewal

To keep the karaoke going, KaraFun subscriptions...

Tip van de maand: dubbel scherm

'Hoe kan ik ervoor zorgen dat de zangers alleen de...

Geef als eerste commentaar hierop
Log in om een reactie achter te laten.