Een zondag met The SingSations

20/08/2017

Onlangs hebben we Darrel Dickson mogen ontmoeten. Deze 'enigszins anders dan andere' gebruiker van KaraFun deelt namelijk momenten van geluk en muziek met zijn groep The SingSations tijdens optredens elke zondag in het bejaardentehuis van Oshawa in Canada.

Darrel vertelt ons over deze bijzondere zondagen waarbij KaraFun een rol speelt.

13 uur

De bezoekers komen samen in de grote zaal. Ze komen luisteren naar The SingSations, en dat al meer dan vijf jaar lang. Dit zondagse intermezzo trekt niet alleen bewoners maar ook mensen van buiten. Dat wil wat zeggen.

Drie vrouwen en twee mannen (zelf ook gepensioneerd) vormen de groep en iedereen zingt om de beurt. Nadat de groep door hun leider, Heather Cann, is voorgesteld kan de show beginnen.

Als eerste klimt Kathy Burley het podium op. Deze sopraan van zestig jaar oud is de jongste van het stel. Dan komt Donna Howe, een alt die wonderlijk veel op Tammy Wynette lijkt; dan Carol Wilson, nog een sopraan, die gespecialiseerd is in ballads. Bariton Richard Williams vertolkt countrysongs en Darrel Dickson, onze tenor, sluit de rij op waardige wijze met rock en jazz. Ken Wilson neemt de rol van DJ op zich en bedient KaraFun op de pc terwijl Ajith Panangoda de microfoons beheert.

14 uur

Rollators zijn vergeten en stokken liggen op de stoelen rond de dansvloer. De helft van de toeschouwers (ongeveer 50 mensen) is aan het dansen. Iedereen lacht, heeft plezier en vertoont de mooiste danspassen. Ook al zijn de aanwezigen weg van up-tempo nummers, de groep zorgt toch af en toe voor een ballad tussendoor voor de hoognodige rust.

15.30 uur

The SingSations bereiden zich voor op de finale, The Midnight Special - Creedence Clearwater Revival. Het publiek applaudisseert. De middag is vol van gezang, grappen, dansen, lachen. Weldra vertrekt iedereen met een glimlach en een vrolijk gemoed.

Zoals Heather Cann van The SingSations zegt: 'Op hun leeftijd kunnen ze nog heel goed rocken, en KaraFun helpt hen echt om hun talenten tentoon te spreiden. Met de muziek bieden we een mooi spektakel. Maar wat ons nog wel het meeste bevalt, is al 5 jaar lang elke zondag een lach op hun gezicht te kunnen toveren.'


Lees verder...

10 times to karaoke that aren't for a birthday or NYE

The presents have been opened, the champagne...

Tip van de maand: de catalogus printen en wijzigen

Onze catalogus met 30,000 nummers wordt regelmatig...

Tip of the Month: subscription renewal

To keep the karaoke going, KaraFun subscriptions...

Geef als eerste commentaar hierop
Log in om een reactie achter te laten.