It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

Televisiespelletjes voor karaokeparty's

Als grote lolbroek mis je vast geen gelegenheid om je vrienden te amuseren en jezelf natuurlijk ook. Goed! Je beschikt over het haast hysterische enthousiasme van een sportverslaggever en houdt van spelletjes as een professionele gamer. Nog beter! En als laatste ben je fan van karaoke, wat redelijk voor de hand ligt als je deze blog leest. Helemaal goed! Dan hebben we de ideale bezigheid voor je: karaokespelletjes.

Hier zijn een paar ideeën om je eigen fantasie aan te vullen voor karaokeparty's met vrienden.

Spel: Blind test

Dit spel is de ideale manier om iedereen aan het spelen te krijgen (op voorwaarde dat je van tevoren een goede playlist hebt samengesteld waar alle deelnemers zich in kunnen herkennen).

Het doel van dit spel is niet je vrienden met hun mond vol tanden te laten staan als ze piekeren over de naam van een Slowaakse experimentele progressieve rockband die uit je speakers dendert. Integendeel, de bedoeling is om iedereen zo snel mogelijk op de knop te laten drukken. Je hebt geen drukknop met zoemgeluid? Installeer dan een app op je mobiel die gekke geluiden produceert. Hou het kort, per te raden nummer moet het spel niet langer duren dan vijftien tot twintig seconden.

Op zoek naar universele playlists? Hier zijn een paar van onze favoriete lijsten:

Spel: Dance-oké

Voor iedereen die maar één ding tegelijk kan en meestal kiest tussen zingen en dansen. Voor iedereen die moeite heeft om ledematen gesynchroniseerd te laten bewegen, waardoor men je vaak uitlacht of naar je staart. Voor als je als tiener als een muurbloempje aan de kant bleef tot je werd gevraagd... Dan kan dit spel een uitdaging voor je zijn! Met dit spel moet je zingen terwijl je danst op een paar van de beroemdste choreografieën aller tijden. Het is niet moeilijk om aan zulke tracks te komen. Hier is een zang/dans voorbeeldlijst:

Spel: 'Volgende regels'

Het concept is simpel en bij iedereen bekend: je gaat karaokenummers zingen net als altijd, maar een lid van de tegenpartij heeft tot taak de muziek op een bepaald moment te stoppen. De bedoeling is dat op welk punt de tegenstander ook de muziek laat stoppen er gewoon doorgezongen wordt. Om succesvol te zijn moet je een uiteenlopend aantal muziekgenres goed kennen en een uitstekend geheugen hebben. Met een beetje geluk weet je je tegenstander te verbazen die zelf het nummer niet kent en exact op een instrumentaal stuk op de pauzeknop drukt!

Wil je een paar voorbeelden?

Bohemian Rhapsody - Queen
I'm just a poor boy
I need no sympathy
Because I'm easy going easy go
____ _____, _____ _____
Antwoord

Kan je er geen genoeg van krijgen?

Hier zijn nog een paar spelletjes om je volgende karaokeparty op gang te helpen!

Beleef een top karaoke experience met onze catalogus van 58,000 titels!

KaraFun ontdekken

Dit moet je lekker vinden!