It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

Essentiële punten voor het organiseren van een karaokeparty

Zo ben je nu eenmaal: enorm uitbundig en gastvrij, en in een prijzenswaardige vlaag van enthousiasme heb je je vrienden uitgenodigd voor een karaokeparty bij je thuis.
Als het zover is, realiseer je je dat je totaal niet weet wat je daar allemaal voor nodig hebt naast je goeie wil. Geen paniek, KaraFun helpt je op een rijtje te zetten wat je nodig hebt.

Apparatuur

Allereerst moet je een apparaat hebben waarop je KaraFun kunt installeren: computer, tablet of telefoon (je kunt onze apps hier downloaden). Maar je hebt ook een groot formaat scherm nodig zodat alle gasten de tekst van het nummer in beeld krijgen.

Als je een iPhone of een iPad gebruikt, heb je een adapter nodig die compatibel is met je apparaat, in de meeste gevallen is dat een Lightning/HDMI adapter (verkrijgbaar in de Apple Store, online of in een IT-winkel). Je kunt de speler ook rechtstreeks op je Apple TV weergeven, als je daarover beschikt, via Apple Airplay.

Als je KaraFun gebruikt via een computer, kan je je apparaat aansluiten op een scherm met video-aansluiting zoals een televisiescherm of een beamer via een VGA-kabel, of helemaal mooi, via een HDMI-kabel voor een nog betere beeldkwaliteit. Je gasten krijgen dan de tekst in beeld terwijl jij de playlist bekijkt zonder dat deze op hun scherm verschijnt zodat het een verrassing blijft.

Alle details voor het delen van het programma afhankelijk van je apparaat zijn hier te vinden.

De afstandsbediening

Ga niet op zoek in de stapel afstandsbedieningen die je thuis hebt liggen, van die voor de tv tot die waarmee je de elektrische zonnewering bedient of die waarmee je de kattenbak verschoont (die bestaat niet, maar geef toe, het zou geweldig zijn...). De afstandsbediening waarmee je KaraFun kan beheren, bevindt zich in je telefoon zelf. Handig! Om deze functie te activeren start je de KaraFun app via je computer. Ga op zoek naar de regel 'Afstandsbediening' onderaan links in de app op de computer, en activeer deze functie. Dan verschijnt een barcode.

Voor de gebruikers van iPhone, iPad en Android bevindt de Heilige Graal zich in de instellingen van de app. Daar kan je de functie 'Afstandsbediening' activeren. Vervolgens hoef je alleen nog de code die verschijnt te scannen met een app die daarvoor dient. Dan kan je de tool 'afstandsbediening' aanpassen aan je persoonlijke wensen, wat heel handig kan zijn, niet alleen voor het afspeelbeheer, maar ook het bedienen van de volumeknop, het bepalen van de volgorde van de afspeellijst of het raadplegen van de catalogus.

En weet je wat? De optie 'afstandsbediening' is niet voorbehouden aan één ceremoniemeester: je kunt toegang verstrekken aan zoveel gebruikers als je maar wilt.

De tutorial 'afstandsbediening' in detail is hier te vinden.

Het geluid

Ook al zou je zonder kunnen, een goede geluidsinstallatie is een belangrijk onderdeel van een geslaagde organisatie. Je gaat ze natuurlijk niet laten zingen met een dessertlepel. Er is een microfoon nodig (minimaal een), bij voorkeur draadloos, met een voorversterker, zodat iedereen zich vrij kan bewegen. Daarbij komt dan een stereoset met boxen. Er bestaan heel betaalbare modellen, vanaf zo'n dertig euro, met kleine luidsprekerboxen.

Hier is meer informatie om te helpen bij het kiezen van een microfoon.

Vermommingen

Niets is beter dan een verkleedfeestje om in feeststemming te komen en gelijk het gesprek tussen de gasten op gang te brengen. Bepaal een thema dat je in de uitnodiging zet en zorg voor een playlist die daarbij aansluit.

Hier een paar ideetjes die zich goed lenen voor vermommingen:

Prijzen

Een wedstrijd is ook altijd goed om de avond een beetje pit te bezorgen, en loof dan vooral een cadeautje uit. Maar om de ludieke, ontspannen sfeer niet te verpesten, kan je beter geen jury aanwijzen maar werken met een applausmeter, waardoor je verzekerd zult zijn van enthousiaste aanmoedigingen voor elke deelnemer. Wat de prijzen betreft, je hoeft geen kapitalen uit te geven, kies of voor een cup (die je vindt in alle sportwinkels), of voor een grappig cadeau zoals een speelgoedinstrument of een knuffelbeest…

Beleef een top karaoke experience met onze catalogus van 58,000 titels!

KaraFun ontdekken

Dit moet je lekker vinden!