Voorkom dat je karaokeparty een nachtmerrie wordt!

15/10/2018

Je bent helemaal klaar voor een speciale Halloween-karaokeparty vol spanning en plezier.

Je hoofd voelt aan als een pompoen, zo hard heb je gepiekerd over een passende themamaaltijd met horror-ingrediënten als hoofdkaas, trompetten des doods en bloedworst. Tientallen lippenstiften zijn erdoor gedraaid om eruit te zien als een zombie en je hebt je schoonmoeder uitgenodigd om de rol van de heks op zich te nemen. Alles lijkt in orde, maar… heb je echt overal aan gedacht? En wat als het feestje nu eens uitloopt op een nachtmerrie?

Wees maar niet bang, KaraFun zorgt voor het vermaak!

Je lijst is te lang en de gasten doen er uren over om te kiezen!

Ons advies: kies voor een thematische lijst, waarmee je de keuze uit 32,000 nummers beperkt tot een paar honderd. Dan kunnen de gasten uitvinden wat het verband is met Halloween en zullen ze je vindingrijkheid weten te appreciëren. Dat voorkomt ook dat je depressieve collega die voor de 38e keer een blauwtje heeft gelopen 'Un-break my heart' kiest en de ambiance definitief om zeep helpt. Zo ben je verzekerd van een goed verloop en voorkom je dodelijke stiltes.

Een paar mogelijkheden:

Of bekijk onze Halloween-playlist!

Je gasten zijn te bang om te zingen

Het probleem: op het feestje is het zo geanimeerd als rond middernacht op het kerkhof. De oplossing: verzin een spelletje om de stemming op te krikken. Lijkt een speciale Halloween muziekquiz je wat? Als een deelnemer het juiste antwoord geeft, krijgt hij of zij bijvoorbeeld de eer om het volgende nummer te zingen of de volgende persoon aan te wijzen! (De Halloween Muziekquiz is hier).

Je gasten laten de microfoon niet meer los

Bepaal de volgorde van optreden diplomatiek met een ander spel: draai een fles, beheks iemand, trek strootjes (geleend van de vogelverschrikker) of, als je handig bent, maak van tevoren een rad van avontuur met de foto van elke deelnemer erop. Probleem opgelost, geen jaloerse blikken meer en ieder netjes op zijn beurt.

Je microfoon doet het niet!

Je hebt echt alle puntjes op de i gezet: je voorbereiding is compleet met offline gesynchroniseerde nummers, de functie afstandsbediening, dubbel scherm en dubbele microfoons. Hoop er het beste van maar bereid je voor op het ergste, want het kan een heuse nachtmerrie worden als je microfoon het domweg niet doet. Er hard op slaan alsof je met een defibrillator aan de gang bent, kan hem weer tot leven brengen, maar ons advies is: wees altijd goed voorbereid en zorg voor een noodoplossing.
Er zijn verschillende types microfoons tegen uiteenlopende prijzen: met een draad, draadloos of USB (kijk maar eens naar onze microfoonadviezen). En vergeet niet te controleren of je audio-driver goed werkt en je OS up-to-date is.


Lees verder...

De 10 meest gezongen karaokenummers in 2018

Met zijn zes Grammy Awards, waarvan twee voor...

Dit jaar wordt de muziek een filmster!

2019 wordt het jaar van de muziek! De muziek...

Wil je KJ worden? Wij helpen je daarbij!

Ben je een grote fan van karaoke? Nemen je...

Geef als eerste commentaar hierop
Log in om een reactie achter te laten.