10 originele ideeën voor een onvergetelijke Halloween

Heb je dit jaar zin om Halloween eens anders te vieren? We hebben een deal: het wordt ijzingwekkend muzikaal! Hier volgen 10 originele ideeën om van Halloween een onvergetelijk feest te maken.

1. Een griezelfilmavond houden

Als we eens begonnen met zo'n ouderwetse snertfilm? Je weet wel, van die films die zo belachelijk zijn dat ze juist grappig worden... Dat komt goed uit, in het genre horrorfilms kun je er haast niet omheen! Het is Halloween! Dus ga op zoek in de krochten van je favoriete pay per view videoplatform en graaf duivelse pareltjes van de filmkunst op.

Voeg daar het woord musical aan toe en er komen vanzelf films naar boven als de alom bekende The Rocky Horror Picture Show. Heb je hem nog niet gezien? Ga maar eens goed zitten voor de film en de originele filmmuziek.

via GIPHY

2. Organiseer een griezelkaraoke

Je gasten gillen? Nee hoor, ze zingen! Voor welke gelegenheid dan ook, karaoke is meeslepend, levendig en onthullend, zelfs soms als het gaat om verborgen talent. Bereid je playlist goed voor, die speelt een doorslaggevende rol, vooral als je zin hebt je gasten te motiveren van de bank op te staan om hun longen uit hun lijf te zingen.

Geen tijd om een playlist voor te bereiden? Geen stress, we dekken je met onze speciale Halloween-playlist .

via GIPHY

3. De choreografie van "Thriller” leren

Een monoloog, angstaanjagend gelach en een Bollywood-imitatie van hoge kwaliteit, dat zijn de hoogstaande ingrediënten om van een Halloween-feest mogelijk een viraal gaande video te maken. Niet alleen heb je dan herinneringen om te delen, maar ook een paar fraaie bestanden in je archief... Dat kan altijd van pas komen.

via GIPHY

4. Een 'theremin' op de kop tikken

Het zo herkenbare geluid in horrorfilms, vooral die waarin buitenaardse wezens de aarde aanvallen, zoals in de film Mars Attack? Dat komt van een theremin, een instrument dat begin 20e eeuw is uitgevonden door een Rus genaamd Leon Theremin. Er bestaan zelfs beroepsmusici die dat instrument bespelen, dat ooit is bedacht om de menselijke stem te imiteren. Het is trouwens het enige muziekinstrument ter wereld waarmee de muzikant geen fysiek contact hoeft te hebben om het te bespelen!

via GIPHY

5. Zweten in je kostuum met John Carpenter

Val je voor de jaren 80 en hun razende synthesizers? Bevrijd dan het monster dat sluimert in jou en dans! Van het klassieke “Nightcall” van Kavinsky tot de woestere stukken van Carpenter Brut kun je lekker griezelen en je tegelijkertijd helemaal laten gaan.

via GIPHY

6. Een wedstrijd griezelverhalen vertellen

Weinig kosten, veel effect. Een zaklamp en een speciale playlist zijn voldoende om een lugubere draai aan je Halloween-feest te geven. Deze creatieve aanpak kan ook de vorm krijgen van een spel met opgelegde thema's.
En nu maar eens zien of je het verhaal van de behekste magnetron goed kunt brengen.

via GIPHY

7. Ontdek de fluweelzachte gruwel van Dusty Springfield

Met haar titel uit 1967 “Spooky”, combineert Dusty Springfield een tekst die zo uit een Halloween-playlist kan komen met een muzikale begeleiding die meer de kant op gaat van jazz en bossa nova.
Een invalshoek die je Halloween-feest chic en "Spooky" kan maken, doe je mee?

via GIPHY

8. Een blindtest doen met de beste Halloween-nummers

Om de feestgangers angst aan te jagen en je muzikale kennis met hen te delen, gaat er niets boven een goede oude blindtest, deze keer met als thema Halloween-muziek, waarbij de hier genoemde titels en die van onze playlist een goed uitgangspunt vormen!

via GIPHY

9. Je vrienden een Halloween-feest lang laten reizen

Elk jaar wordt in New Orleans Halloween zo expressief mogelijk gevierd, uiteraard met muziek. Met de tradities van blues en voodoo die geworteld zijn in de streek rond deze stad, ontstaan er elk jaar in oktober blues-nummers geïnspireerd door dit griezelfeest. Laten we om je een beetje in de stemming te brengen maar gelijk beginnen met een klassieker, "I Put A Spell On You" van Screamin’ Jay Hawkins, hier in de versie van Annie Lennox. Een beetje meer naar het zuiden kun je de doden herdenken op de "El Día de los Muertos". De muzikale traditie die bij deze gebeurtenis hoort is een mix van Indiaanse en Latijns-Amerikaanse muziek, dus een goede gelegenheid om je mooiste sombrero's tevoorschijn te halen. Waarbij wel opgemerkt moet worden dat dit festival in Mexico in november wordt gevierd, nog een paar weken geduld dus om het ter plaatse te vieren.

via GIPHY

10. Gebruikmaken van de filmmuziek van Stranger Things

Er gaat niets boven de beroemde boeken van Stephen King om iedereen op een lijn te krijgen, en weinig audiovisuele werken zijn er zo goed in geslaagd de essentie van zijn werk weer te geven als deze Netflix-serie. Titels als “Never Surrender” van Cory Hart of “Workin' For A Livin'” van Huey Lewis and the News combineren angstaanjagende pop en bombastische synthesizers, waarmee een sfeer wordt gecreëerd die tegelijk dynamisch is en creepy als Halloween.

via GIPHY

Zo, hiermee heb je voldoende ideeën om een Halloween-feest vol verrassingen te organiseren!

via GIPHY

Beleef een top karaoke experience met onze catalogus van 45,000 titels!

KaraFun ontdekken

Dit moet je lekker vinden!