It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

Organiseer de perfecte karaoke voor de hele familie!

In deze tijd waarin smartphones, spelcomputers en tablets al onze aandacht opeisen, is het soms lastig om tijd vrij te maken voor een echt familiemoment. Was er maar een gezellige activiteit die niet veel organisatie vooraf vraagt... Je begrijpt al waar we naartoe willen, hè? Wel, hoe moet je de jongste van het stel overtuigen dat hij zijn online spel moet laten voor wat het is, terwijl hij 'net aan het winnen is' en hij het 'niet kan opslaan' om te komen luisteren hoe zijn geliefde oma 'La vie en rose' zingt midden in de woonkamer? We vertellen je alles!

Het karaokeplan heel voorzichtig laten vallen

Zingen terwijl anderen toekijken, zelfs al is het je eigen familie, is niet voor iedereen een eenvoudige opdracht. De onaantastbare after dinner-rust verstoren na het copieuze maal van schoonmama voor een onaangekondigd potje karaoke kan verbazing opleveren bij de tegenstanders van veranderingen en verlegen mensen angst aanjagen.
Profiteer liever van de break tussen kaas en dessert om de anderen discreet te polsen en zo je sluwe plan verder op te tuigen.
Om te zorgen dat je alle troeven in handen hebt, kun je rustig de gezinsleden in vertrouwen nemen die volgens jou het meest te porren zijn om een deuntje te gaan zingen. Hoe meer er mee willen doen met het organiseren van een karaokesessie, des te eenvoudiger zal het zijn om de meest sceptische familieleden te overtuigen! Uiteraard is het belangrijk om het juiste moment af te wachten voor het aankondigen van je voorstel, en als je onze deskundige mening wilt, het aperitief kan een buitengewoon strategisch moment zijn om schoonpapa zijn dekking te laten zakken… Weet je dat hij fan van Queen is? Maak hem dan gek door het goede, oude 'Don’t Stop Me Now' of 'The Show Must Go On' te laten schallen uit de boxen van de woonkamer om hem in een goed humeur te brengen.

via GIPHY

Verzamel je beste nummers van tevoren

Het is zover, je hebt je plan uitgevoerd en alles is perfect verlopen! Nu het hele gezin bereid is om te zingen, zou het jammer zijn om de boel als een plumpudding in elkaar te zien zakken. Als karaokemeester heb je dat uiteraard voorzien en voor elk wat wils aan muziek verzameld.
Je echtgenoot heeft de hele week zonder ophouden het deuntje geneuried dat hij gehoord heeft in een reclame op tv? Dat was niet aan dovemansoren gezongen en je stelt hem nu in de gelegenheid zijn demonen te lozen door in de spotlights te gaan staan en een nummer ten gehore te brengen dat even meeslepend en bedwelmend is als 'Promises'.

Selecteer 2 of 3 nummers voor elke deelnemer door vooraf een gepersonaliseerde playlist te maken. Zo zorg je voor een goede dynamiek en vermijd je momenten van besluiteloosheid, waarin niemand erin slaagt het eens te worden over de te zingen hit. Slim idee, nietwaar?

Kies tijdloze titels voor de hele familie

Een karaokeparty organiseren die de hele familie leuk vindt is een stevige uitdaging. Om de meeste kans van slagen te hebben, doe je er goed aan om populaire en tijdloze nummers te kiezen, die waarschijnlijk bij iedereen in de smaak vallen. Ben je niet helemaal zeker van je keuzes en heb je behoefte aan een steuntje in de rug? Geen probleem, KaraFun levert je een kleine selectie klassiekers van het soort dat zorgt voor een topavond en waar iedereen ja tegen zegt:

Met dit soort hits is het moeilijk om niet mee te gaan doen en vaak heeft men dan zin om een refreintje of twee mee te zingen met de optredende artiest... Dat komt goed uit, dat mag en wordt zelfs aangemoedigd!

via GIPHY

Voorkom de muzikale uitersten: gangsta rap of death metal vallen niet bij iedereen in de smaak

Aangezien het vanzelf spreekt dat het doel van karaoke is iedereen plezier te laten hebben, is het belangrijk om er op te letten dat iedereen wel een beetje van de muziek houdt. De jongste telg is een grote fan van Eminem en wil dolgraag Slim Shady eer bewijzen in de woonkamer thuis? Echt niet zeker dat het de meest verstandige keus is om het enthousiasme van opa en oma op te wekken die speciaal voor de gelegenheid hun zondagse uitzending hebben laten schieten.

Om te zorgen voor een geslaagde karaoke met de familie, is het zaak compromissen te sluiten. Rap, metal, folk of klassiekers uit het Franse chanson, er zitten altijd wel populaire nummers tussen die toegankelijk zijn voor het merendeel!

Zorg voor afwisseling en schep een goede sfeer met uptempo duo's en trio's

De eersten hebben het lef gehad de microfoon op te nemen en zijn na afloop van hun optreden onthaald met een daverend applaus. Het moet gezegd dat je oom wel heel erg enthousiast reageerde toen hij ontdekte dat je zijn favoriete hit van AC/DC voor hem had gereserveerd. Alles verloopt werkelijk voortreffelijk totdat je ziet dat je zus - die echt vreselijk verlegen is - niet erg gemotiveerd lijkt te zijn nu haar beurt dichterbij komt. Je voelt een weigering aankomen. Geen paniek, daar had je je op voorbereid en dus tover je nu je mooiste troef uit je mouw: een duet!

Een duet is minder eng omdat dit het voordeel heeft dat de aandacht niet volledig op één persoon is gericht. Daarbovenop kan zingen met meer tegelijk voor een beetje 'fun' en ontspanning zorgen, altijd welkom op een karaokeparty. Onder de nummers waar je niet omheen kunt raadt KaraFun je met name aan:

Om er een beetje pit in te gooien, kun je bijvoorbeeld lootjes laten trekken om de meest onwaarschijnlijke duo's van de avond samen te stellen!

via GIPHY

De volgende karaokesessie voorbereiden!

Als je onze adviezen op de voet hebt gevolgd, is het echt wel zeker dat de hele familie akkoord is om het nog eens over te doen als de gelegenheid zich voordoet. Wie weet wordt het zelfs een gewoonte of een jaarlijks terugkerend gebeuren! Gezellig, grappig en eenvoudig te organiseren: karaoke is een uitstekend middel om de hele familie bijeen te brengen voor een middag of een avond en samen een onvergetelijk moment te beleven.

Beleef een top karaoke experience met onze catalogus van 57,000 titels!

KaraFun ontdekken

Dit moet je lekker vinden!