Een nieuwe documentaire over de Beatles? Hoog tijd om hun meest iconische nummer te zingen!

Peter Jackson heeft besloten in een nieuwe documentaire het creatieve proces van de Fab Four onder de loep te nemen op basis van honderden exclusieve archieven. De gelegenheid bij uitstek om de beste nummers van deze vier populaire jongens te (her)ontdekken!

Get Back, terug naar de oorsprong van het succes van de Beatles

Het is de naam van de documentaire van Peter Jackson en niet voor niets, want “Get Back” is een van de allerlaatste titels die door de Beatles is uitgevoerd, op het dak van het hoofdkantoor van hun platenmaatschappij in Londen. “Get Back” is een nummer waarin in zekere zin de terugkeer naar de natuur centraal staat, waarin wordt gezongen over de weiden van Arizona en de vrijheid van de wilde paarden daar. Als een soort fantasie van de Fab Four, na bijna 10 jaar van tours, opnames en onleefbare blootstelling aan de media. Een extra weetje, het is een van de beroemdste samenwerkingsvormen van de Beatles, dit keer met toetsenist Billy Preston!

Get Back” is uitgekomen in 1970 op het album Let It Be.

Let It Be, een familiegeschiedenis

Terwijl Paul McCartney inslaapt na een dag vol beeslommeringen, verschijnt zijn moeder Mary, overleden toen hij 14 was in zijn droom om hem raad te geven:“Let It Be”, “maak je niet druk…” Op dat moment komt Paul op het idee om het gelijkluidende nummer te schrijven, het belangrijkste nummer van het album. Ondanks de melancholische accenten van het lied blijft “Let It Beeen lofzang op een sereen leven en de moederliefde.

“Let It Be” is uitgekomen in 1970 op het album met dezelfde naam.

via GIPHY

Helter Skelter, het eerste metal nummer ter wereld?

Woeste gitaren, krijsende vervormingen, rauwe stemmen, afgemat door de urenlange opnames: de ingrediënten van metal en hard rock van nu? Toch is het in 1968 dat de Beatles de weg bereiden van wat een apart genre binnen de rock zal worden. De titel toont aan het grote publiek wat je allemaal kunt doen als je het volume van de versterker naar standje 11 draait!

Helter Skelter” is uitgekomen in 1968 op het White Album.

Come Together voor een karaoke party

"Come Together", dat "kom bij elkaar" betekent, is in de loop der jaren en met het groeiende succes van de band een intergenerationeel nummer geworden. Wanneer Paul McCartney zijn iconische en uit duizenden herkenbare baslijn inzet, maakt iedereen zich klaar om op te staan voor het zingen van het refrein, waarvan de melodische hook iedereen onmiddellijk op een lijn brengt. Voortaan weten we dat “Come Together” een oproep is voor eenheid en broederschap!

Come Together” is uitgekomen in 1969 op het album Abbey Road.

La la la lalalala...Hey Jude!

Wat een refrein! Dankzij debuitengewoon simpele tekst en melodie, zingen groot en klein het in koor op feestavonden. Toch is "Hey Jude" oorspronkelijk gecomponeerd voor de zoon van John Lennon, Julian. John Lennon onderhield een gecompliceerde en vaak conflicterende relatie met zijn zoon. Het was om Julian moed in te spreken datPaul McCartney besloot om een nummer voor hem te schrijven, waarin hij hem toevertrouwde "don't take it bad", “vat het niet verkeerd op”.

“Hey Jude” is uitgekomen als single in 1968.

via GIPHY

Martha My Dear, de lieveling van Paul McCartney

Nee hoor, “Martha My Dear” is niet geschreven voor een vrouw! Paul McCartney en dieren, dat is een serieuze zaak. Dit liefdeslied voor zijn hond bewijst dat. Martha was net door hem geadopteerd toen hij de titel schreef. Martha is inmiddels al naar het hondenparadijs verhuisd, maar het nummer “Martha My Dear” bestaat nog altijd, als een symbool van de waardevolle tijd die je met je favoriete dier kunt doorbrengen!

Martha My Dear is uitgekomen in 1968 op het White Album.Meer dan 200 nummers van deBeatles zijn beschikbaar op KaraFun. De beste manier om hen te eren is ze met zijn allen te gaan zingen. Fraaie harmonieën en enthousiaste achtergrondkoortjes, ongetwijfeld gaan jullie met de Fab Four een oergezellig moment doorbrengen!

Beleef een top karaoke experience met onze catalogus van 45,000 titels!

KaraFun ontdekken

Dit moet je lekker vinden!