It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

Deze kerst wordt Rock & Roll: de top 10 om je kerstavond spectaculair te maken!

Kerstmis, wat een heerlijk woord. Een woord dat smaakt naar kerstkransjes en warme wijn. De dag nadert met grote passen, de kerstboom heeft een plek in de woonkamer gekregen en de wedloop om de cadeaus is begonnen. Enige probleem: tante Martine zal weer “Stille nacht, heilige nacht” gaan zingen, de zoveelste aanslag op je oren. Het maakt je nog een keer doof… Tenzij je een slim plan bedenkt. Zin om de boel eens lekker op zijn kop te zetten? Met deze 360° rock-playlist, is Kerstmis weer een superleuk feest!

In het land van de kerstman is het rock’n’roll wat de klok slaat

1 - We beginnen braaf (of helemaal niet braaf, dat mag je zelf weten!) met een echte klassieker: Run Rudolph Run. In 1958 besluit Chuck Berry om op muzikale wijze het verhaal van het kleine rendier met de rode neus in het zonnetje te zetten. Chris Columbus heeft doorgehad wat een potentieel dit iconische werk heeft, dat deel uitmaakt van de filmmuziek van “Home Alone. Een heel passend eerbewijs, dat je gelijk moet gaan luisteren!

2 - Heb je genoeg van slaapverwekkende feestdagen? Let maar op, daar komt een eind aan met Another Rock’n’Roll Christmas, geschreven door Gary Glitter. Dansen je gasten nogal futloos, geef dan de microfoon maar aan Gary. Die zal hen met groot genoegen wat meer pit bezorgen.

3 - Droomde je ervan een licht psychopathische kerstman te ontmoeten? De groep The Killers brengt al je wensen in vervulling: Don’t Shoot Me Santa heeft na zijn release in 2007 geen rimpel erbij gekregen. In tegendeel, het is met de jaren gerijpt (als een goede wijn). Resultaat? Brandon Flowers en zijn fijngevoelige team hebben in de roos geschoten met dit nummer tussen zwarte humor en volop cynisme.

Opgewonden rockmuziek om je helemaal te laten gaan!

4 - Ja hoor, je hebt het er benauwd van gekregen, je zit vast in de file en moet naar dat ellendige familiediner. Zet op deze helse snelweg het volume op zijn hardst: ontspan maar lekker in gezelschap van 2000 Miles. Daar vind je de rebelse rakkers van de groep The Pretenders en de betoverende stem van Chrissie Hynde.

5- De geest van Kerstmis? Ben je bekend met dat concept (of helemaal niet)? Wat je mening over de kwestie ook is, Merry Xmas Everybody zal je toch wel aanspreken! Dit doet Slade heel goed, met een geweldig geschifte kerstsong. Een tip voor alle bullebakken met een groene vacht: wees vriendelijk en glimlach (ook al heb je de indruk derdegraads brandwonden op te lopen en een bovenmenselijke inspanning te leveren).

via GIPHY

6 - 10 hapjes, 2 voorafjes, 3 hoofdgerechten en 4 desserts, meestal draait dat uit op een gevoel van "ik zit vol tot aan mijn neusharen, help, ik kan elk moment in slaap vallen”. Wees gerust, je situatie is onder controle met A Hazy Shade of Winter, een sterk aangeraden tegengif van Simon & Garfunkel. Heel doeltreffend om je uit te leven tot het einde van de nacht.

Rockin Peace And Love: laat je emoties spreken!

7- Er hoeft maar gesproken te worden over All I want for Christmas is you (en over de diva Mariah Carey), en je dag is verpest. Weet dan, lieve vrienden, dat dit vreselijke deuntje meer dan één artiest wist te verleiden. Te beginnen met de groep My Chemical Romance, die deze een beetje zoetsappige klassieker omtovert in een juweeltje van klank. Om precies te zijn in een zeer hotte "lovestory".

8 - Als je een prof bent op het gebied van knokken tijdens het feestdiner, zal Merry Christmas, I Don’t Wanna Fight Tonight je wel weten te kalmeren. Deze titel van het explosieve viertal The Ramones predikt rust en kalmte: geen conflicten tijdens de winterse wapenstilstand! Bedank vriendelijk, ook al is de pyjama die je net hebt gekregen vreselijk lelijk. En die knokpartij met je schoonmoeder, die moet je maar snel vergeten!

9 - Ben je ver van je familie en vrienden en heb je de blues? Vul een lekker warm bad, doe je lichtslang aan en schud je hoofd van links naar rechts terwijl je luistert naar Please Come Home For Christmas van de Eagles. Deze cover van een nummer uit de jaren 60 (tip voor de liefhebbers van Charles Brown) is DE oplossing voor een eenzame kerst.

via GIPHY

10 - De magie van Kerstmis: een sprookjesachtige, bijna hypnotische sfeer. Dat is wellicht de inspiratie geweest voor de groep Queen tot het legendarische A Winter’s Tale. Wel grappig om te vertellen is dat Freddie Mercury de tekst ervan begon te schrijven toen hij uit het raam keek van zijn opnamestudio in Genève. Het is helemaal niet nodig om het vliegtuig te pakken om edelweiss te gaan plukken in de Zwitserse bergen.

Het bonusnummer van de redactie, om je rockersziel een laatste plezier te doen!

Wil je er nog meer? Tot je dienst!

11 - Als je een fan van de Beach Boys bent, bevelen we je Little Saint Nick van harte aan, die vaardig op de kerstgolf surft. Het nummer brengt je geheid in vakantiestemming terwijl je languit voor de open haard ligt!

12 - Ben je ambtshalve aangesteld om de tafel te dekken en te versieren? Tom Petty komt al aansnellen op zijn zingende slede, met Christmas All Over Again. Dat is ruim voldoende om je te motiveren! We wensen je toe dat dit corvee kinderspel voor je wordt!

We hopen dat jullie onvergetelijke momenten beleven, een tikje kierewiet en vol emoties! Het staat vast, dit jaar ga je het traditionele kerstfeest absoluut van een fris tintje voorzien.

Beleef een top karaoke experience met onze catalogus van 57,000 titels!

KaraFun ontdekken

Dit moet je lekker vinden!