It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

Best practices voor een geslaagde zomerse karaokeparty

De dagen zijn langer en de zon schijnt, hoe kun je daar nu beter van genieten dan samen een zomers karaokefeest te houden. Hier zijn een paar tips om er zeker van te zijn dat je karaokefeest als een zonnetje verloopt.

Denk aan de buren


Tenzij je twee vliegen in één klap wilt slaan en gelijk een housewarming party organiseren, kun je het best rekening houden met de buren.

  • Vermijd doordeweekse dagen en houd je feestje op vrijdag of zaterdag. En weet dat niet iedereen op hetzelfde moment vakantie heeft als jij...
  • Breng je buren altijd op de hoogte, of je nu in een appartement of een vrijstaand huis woont. Een vriendelijk berichtje in de gemeenschappelijke ruimte waarin je benadrukt dat je echt niet elke week zoiets zult doen, zorgt ervoor dat de verhoudingen goed blijven. Beter nog is het de mensen persoonlijk te gaan zeggen, met een beetje geluk komen ze zelfs meedoen.


Hoe is de aanpak


Voor een karaoke party die deze naam mag dragen, is enige voorbereiding qua apparatuur noodzakelijk (anders noem je het a capella met een vel papier):

  • Een scherm (tv, computer, beamer, tablet of smartfoon)
  • Een geluidssysteem (homecinema, hifi installatie of boxen van computers)
  • Een of meer microfoons al dan niet draadloos
  • KaraFun en zijn meer dan 59,000 titels, via de online site of de mobiele apps. De Party Pass (2 dagen) is perfect hiervoor, want dan heb je 2 dagen lang onbeperkt toegang voor slechts $ 5,99. Ideaal toch?
Sluit alles aan en test het van tevoren om op de grote dag niet voor vervelende verrassingen te komen.

Maak plaats


Zorg voor een voldoende grote ruimte rondom het sound-system, zodat je gasten daar ongestoord samen kunnen komen om zich aan het dansje van "YMCA" van de Village People of de "Macarena" te wagen zonder de porseleinen kom van oudtante uit de kast te slaan.

Vergeet niet je gasten te verwennen


Als de karaoke de voornaamste activiteit is van je zomerfeest, vergeet dan niet een goed gastvrouw of -heer te zijn en zorg voor voldoende eten en drinken Het beste is om een paar dingen te vermijden, zoals scherp gekruide gerechten die de keel irriteren, frisdrank met prik dat voor oprispingen kan zorgen tijdens het zingen en tot slot vette producten die je met de vingers eet, als je tenminste zuinig bent op je microfoons. En verder zijn cocktails met bijbehorende hapjes erg geschikt voor karaoke party's, wie weet helpt dat ook wel om aarzelende gasten over de streep te trekken.

Een thema


Als het maar niet verplicht is, kan een thema het karaokefeest dynamischer maken. Zo kan je voorstellen aan je gasten verkleed te komen in de sfeer van het thema en dan moet natuurlijk ook de playlist daarop aansluiten. Zomaar een paar ideetjes: jaren 80, disco party, westernfeest, chic, terug naar je jeugd, de toekomst, kitsch, een tropische avond, enz.

De playlist


De belangrijkste stap. Je playlist moet goed zijn opgebouwd, denk aan het volgende:

  • Draai niet alleen maar nummers die je zelf leuk vindt! Kies liever voor populaire titels die iedereen kent en in koor mee gaat zingen.
  • Wissel de muziekstijlen en de artiesten steeds af.
  • Je kent wellicht de muzieksmaak van je gasten. Doe ze een plezier en neem die nummers op in de lijst. Hou in de gaten dat iedereen meedoet.
  • Het is ook altijd leuk om wat tegendraadse verrassingen in te bouwen, zoals het laten zingen van een zoetsappig nummer door een kleerkast van 130 kilo.
  • Wees bedacht op verzadiging: draai niet te veel schuifelnummers achter elkaar bijvoorbeeld, maar wissel af met vlottere songs...


Betrek iedereen bij de karaoke


Om het ijs te breken en verlegen mensen niet de gelegenheid te bieden weg te duiken en de extrovertere personen de microfoon te laten monopoliseren, kan je bijvoorbeeld lootjes laten trekken. Zet de naam van alle deelnemers op papiertjes, stop ze in een schaal en de gekozen nummers in een andere.

Stel koppels samen van gasten die gewend zijn achter de microfoon te staan en mensen die het voor het eerst doen, die zo een steuntje in de rug krijgen.

Tot slot is het leuk om de avond te bekronen met een prijs voor de beste zanger, of zelfs voor de slechtste, als je gasten een beetje zelfspot niet schuwen.

Beleef een top karaoke experience met onze catalogus van 59,000 titels!

KaraFun ontdekken

Dit moet je lekker vinden!