It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

Geheimen van KJ's

Karaoke is een activiteit die eenvoudig te organiseren en die in 99% van de gevallen probleemloos zal verlopen. Er kan natuurlijk altijd iets misgaan en als het publiek begint te gapen is het lastig om de goede sfeer die een goed feest kenmerkt terug te krijgen.

Om je te helpen een uitweg te vinden uit zulke vervelende situaties, hebben wij het genoegen de komende maanden een serie interviews met professionele Karaoke DJ's online te zetten (ook wel KJ's genoemd). Voorafgaand aan deze serie volgen nu een aantal adviezen waar ze allemaal achter kunnen staan.

Kies de goede titels
Probeer langzame, te persoonlijke en godsdienstige nummers te vermijden. Zoals een van onze KJ's zegt, kan dat zorgen voor 'een feest dat uitgaat als een nachtkaars'.

Kom met suggesties
Als je de beroemde mix uit de jaren 80 niet hebt waar je oudoom Bernard om vraagt (ondanks de duizenden titels beschikbaar op KaraFun), weten al onze KJ's wat je moet doen: kom met een suggestie. Voorkom teleurstellingen, stel iets anders voor.

Geef het goede voorbeeld
Een goede KJ mag niet verlegen zijn. Het zijn taak om te zorgen voor een leuke avond. Geef vanaf het begin het goede voorbeeld door de eerste songs in te zetten, maar wees ook bereid om het op elk moment over te nemen. Wees niet bang om voor gek te staan als het moet, het voornaamste is dat de beginnende zangtalenten zich op hun gemak voelen!

Zorg voor een professionele uitrusting
Zonder microfoon, geluidsinstallatie of groot scherm blijft karaoke fun, maar stel je gasten eens voor met een microfoon in de hand en een geluidsinstallatie die deze naam waardig is! Een goede uitrusting zet de toon.

Introduceer de zangers
'Hedenavond, dames en heren komt voor u één nummer lang optreden, geef hem een daverend applaus: Mister Martin alias de Megafoon!' Een energieke introductie en je publiek gaat plat! Betrek je publiek erbij en er kan je niets meer gebeuren.

Meer dan alleen zingen
Wie had dat nou gedacht? Volgens onze meest ervaren DJ's is er meer dan zingen alleen! Zuiver zingen maakt het feest uiteraard aangenamer, maar het gaat er vooral om er zeker van te zijn dat de deelnemers zich vermaken.

Wil je meer weten over de technieken van de profs?
In september komen er nieuwe tips en trucs uit de praktijk van de beste KaraFun KJs.

Beleef een top karaoke experience met onze catalogus van 59,000 titels!

KaraFun ontdekken

Dit moet je lekker vinden!