It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

Het geheim van een leven zonder stress: zingend door het leven gaan

De dagen worden weer korter en de dagelijkse beslommeringen nemen de overhand. Wat kun je doen om dat ontspannen gevoel van de zomer vast te houden? Zingen! Wetenschappelijke studies te over die aantonen dat je door zingen minder strest en makkelijker zen blijft.

Humeur
Zingen kan je humeur echt verbeteren. Wetenschappelijk is aangetoond dat door te zingen je cortisolspiegel daalt, dat 'akelige' stresshormoon dat zorgt voor hoge bloeddruk. Ook is bewezen dat zingen je oxytocinepeil verhoogt; dit is de 'liefdesdrug', waardoor je je meer verbonden voelt met de mensen om je heen.

Gezondheid
Naast de pluspunten voor je humeur, kan zingen ook je algehele gezondheid bevorderen. Je hebt het vast niet in de gaten gehad, maar zingen is eigenlijk een kleine work-out.

Slaap
Ook staat zingen erom bekend dat je er beter van slaapt en minder snurkt. In recente studies werd aan deelnemers gevraagd drie maanden een strikt zangschema aan te houden. Uit de resultaten kwam naar voren dat de deelnemers aangaven beter te slapen en minder te snurken.

Zingen maar, dus! Hier zijn een paar van onze favoriete nummers die je helpen stress kwijt te raken en te genieten van je dag:



Welk nummer ontbreekt nog? Wat zing jij graag om te ontstressen?

Beleef een top karaoke experience met onze catalogus van 59,000 titels!

KaraFun ontdekken

Dit moet je lekker vinden!