It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

Wat voor type karaokezanger ben jij?

We staan niet allemaal hetzelfde tegenover de microfoon: extraverte personen vinden er hun ideale speelterrein, verlegen mensen moeten zichzelf overwinnen, sommigen zijn een openbaring en iedereen overtreft zichzelf. Wij hebben een aantal portretten van types karaokezangers op een rijtje gezet. Je herkent vast een paar van je zangpartners of misschien wel... jezelf!

De sportcommentator

Deze zanger kan niet echt zingen en laat dit het hele nummer lang weten om zijn valse gejank te rechtvaardigen. Dingen die je de ''sportcommentator" kunt horen zeggen zijn "Maar ik ken de woorden niet eens" (die toch voor zijn neus worden weergegeven) of "Wow, die noot is veel te hoog voor mij" of "Jemig, mijn keelontsteking speelt vandaag weer heel erg op" of "Ik zweer dat ik niet kan komen, morgen moet ik uitgerust zijn want dan moet ik op de hometrainer."
Favoriet citaat: "Je weet nooit hoe sterk je bent tot sterk zijn je enige keus is." Bob Marley
Guilty pleasure om te zingen: Loser beroemd gemaakt door Beck

De onmuzikale types (die daar trots op zijn)

Deze zanger is dapper dankzij begripvolle vrienden en een arrogante houden. Maak je niet te druk om dit type zanger en wees lief voor hem, want hij heeft er zelf meer last van dan jij!
Favoriet citaat: "De beginneling wijst een ander altijd op zijn fouten, maar de gevorderde ziet overal wel iets positiefs in." G.W. Hegel
Guilty pleasure om te zingen: You Know I'm No Good beroemd gemaakt door Amy Winehouse

De operazanger

En de prijs voor de beste vertolking gaat naar... de operazanger. Zorg ervoor op respectabele afstand te blijven, want dit type zanger kan behoorlijk expressief zijn in zijn gebaren; deze zanger kan zichzelf stevig op de borst rammen terwijl hij zijn emoties de vrije loop laat. Hij wil zo graag een eigen versie van het nummer laten horen, dat zijn improvisatietalent met hem op de loop gaat.
Favoriet citaat: "Een operazanger is degene die in de rug gestoken wordt en niet gaat bloeden maar gaat zingen." Judy Canova, humorist
Guilty pleasure om te zingen: Let Me Be Your Star beroemd gemaakt door Smash

Het lid van een boys/girls band

Net als het stereotiepe gedrag van vrouwen die nooit in hun eentje naar het toilet gaan en mannen die met een groep voetbal kijken, zijn er ook karaokezangers die altijd in een groep bij de microfoon staan.
Favoriet citaat: "We weten heel goed dat niemand van ons in zijn eentje succesvol kan zijn." Nelson Mandela
Guilty pleasure om te zingen: Happy Together beroemd gemaakt door The Turtles

De "lucht"-zanger

Het lichaam van deze zanger is een verlengstuk van zijn stem. Ronddansen als een idioot, zich uitsloven en de show stelen met zijn extravagante bewegingen tijdens het instrumentale gedeelte van het nummer, de luchtzanger zal je nooit zomaar rustig achter de microfoon zien staan.
Favoriet citaat: "Goed zingen en dansen is een teken van een goede opvoeding." Plato
Guilty pleasure om te zingen: He's The Greatest Dancer beroemd gemaakt door Sister Sledge

De therapeutische zanger

Er is wel gezegd dat je grote zangers kunt herkennen aan het feit dat je kunt voelen wat hij voelt. Voor sommige mensen is karaoke een grote groepstherapiesessie. Het is een manier om je spanning te uiten, schreeuw het uit, gil het uit, terwijl anderen het blijkbaar gebruiken om obsessieve neigingen de vrije teugel te laten.
Favoriet citaat: "Als je een stem in jezelf hoort dat je niet kunt schilderen, ga dan juist schilderen en de stem zal verdwijnen." Vincent Van Gogh
Guilty pleasure om te zingen: He's So Shy beroemd gemaakt door The Pointer Sisters

De fake-zanger

Deze zanger blijft de hele avond zoeken in de lijst en beweert dat hij gewoon niet kan vinden waarnaar hij op zoek is als hij aan de beurt is om te zingen. Excuses, excuses!
Zijn favoriet citaat: "There is a destination but no way there; what we refer to as way is hesitation." Franz Kafka
Guilty pleasure: I Don't Want to beroemd gemaakt door Toni Braxton

De microfoon-lover

Het is voor deze zanger lastig zijn enthousiasme in te tomen, en hij zal gebruik maken van elke gelegenheid om de microfoon te grijpen en niet meer los te laten.
Favoriet citaat: "Het is ieder voor zich in die woestijn van egoïsme die leven heet." Stendhal
Guilty pleasure om te zingen: My Selfish Heart beroemd gemaakt door Meghan Trainor

De zelfbenoemde held

Deze zanger wacht rustig op zijn beurt en je hebt niet het idee dat dit een uitblinker zal zijn. En dan... zie je hem daar op zijn knieën rocken en fantastisch zingen zonder dat hij zelfs maar naar de tekst kijkt.
Favoriet citaat: ''Wij zijn onze eigen grootste verrassing'' , Paulo Coelho
Guilty pleasure om te zingen: Heroes beroemd gemaakt door David Bowie

De clown

Om het feit dat hij niet echt goed kan zingen te verbloemen maakt hij er een one-man-show van met fantastische grappen, wiegend met zijn heupen als Elvis, moonwalkend als Michael en doet hij zo goed mogelijk de originele versie na.
Favoriet citaat: "Het voordeel van intelligent zijn is dat je kunt doen alsof je stom bent. Het tegenovergestelde is helaas lastiger." Kurt Tucholsky
Guilty pleasure om te zingen: They All Laughed beroemd gemaakt door Frank Sinatra

Beleef een top karaoke experience met onze catalogus van 59,000 titels!

KaraFun ontdekken

Dit moet je lekker vinden!