It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

8 (anti-) liefdesliedjes voor Valentijnsdag

Heerlijke, heerlijke Valentijnsdag! Een dag waarop Cupido het druk heeft, diners met kaarslicht, dozijnen rozen en vurige kussen……

Maar voor sommige mensen roept deze dag vol liefde ook nare herinneringen op aan butsen die zijn opgelopen op de weg van de liefde. Voor deze eenzame zielen is het beter om op Valentijnsdag vrij te nemen, dan geconfronteerd te worden met het bittere aandenken aan een gebroken hart. Wij dragen dit bericht op aan Ieder van jullie die deze populaire romantische dag doorbrengt in je pyjama en aan je voeten konijnensloffen, kijkend naar marathons van Bridget Jones’ Diary, Love Actually en The Holiday!

In plaats van je ex te sms'en (waar je geheid spijt van hebt op 15 februari), hebben we een lijst anti-Valentijnsdag-nummers samengesteld om de dag door te komen.

Love Hurts, beroemd gemaakt door Nazareth

De hese stem van de Schotse zanger Dan McCafferty steekt scherp af bij het gitaarspel dat vol is van romantiek en leed. Ook al volgt deze onstuitbare hit uit 1975 de regels van een slow tot in de puntjes, toch nodigt hij niet uit tot dansen, aangezien de zanger klaagt over zijn lot en zijn geliefde en haar hardvochtige gevoelens aan de kaak stelt.

Jar of Hearts, beroemd gemaakt door Christina Perri

In het hart van deze melancholische ballade probeert de zangeres begeleid door een piano en droevig klinkende snaren het liefdesverdriet weg te zingen dat haar opnieuw is komen achtervolgen.

We Are Never Ever Getting Back Together, beroemd gemaakt door Taylor Swift

Deze track van het succesvolle album "Red" uit 2012 van het popsterretje Taylor Swift schoot rechtstreeks naar de top en werd een wereldhit met meer dan 7 miljoen verkocht exemplaren. Verbazend genoeg werden de energie en levenslust van het nummer niet aangetast door de overduidelijke minachting die uit het nummer spreekt.

Love Stinks, beroemd gemaakt door J. Geils Band

Alles wordt al gezegd met de titel, “Love Stinks!” Het nummer is het resultaat van een bitter einde aan een teleurstellende onbeantwoorde liefde. Het metalige geluid van de drums sluit goed aan bij de stampende beat van het keyboard gevoegd bij de schelle gitaar en de stem van Peter Wolf, die een komische noot schenkt aan het refrein.

Don’t Think Twice, It’s Alright, beroemd gemaakt door Paul And Mary (oorspronkelijk van Bob Dylan)

Dit nummer, een van Bob Dylans vele klassiekers uit zijn folk-periode, is gericht aan een ex-vriendin. Dankzij Dylans poëtische schrijftalent weet hij het hele nummer tot een aanklacht te maken en af te sluiten met “I ain't sayin' you treated me unkind / You could have done better but I don't mind / You just kinda wasted my precious time / But don't think twice, it's alright.”

Everything About You, beroemd gemaakt door Ugly Kid Joe

Het nummer dat ervoor zorgde dat Ugly Kid Joe in de spotlights kwam te staan in de vroege jaren 90 contrasteert met de trends uit die tijd waarin heavy metal rockbands hun sentimentele ballade-repertoire uitbrulden. Zo maakten ze het publiek duidelijk dat er toch echt wel een hart klopte onder al dat leer. Maar deze Californische herrieschoppers blijven trouw aan de heavy metal beat met deze anti-love song, druipend van bittere gevoelens.

Blow Me (One Last Kiss), beroemd gemaakt door Pink

Door dit nummer als single van het album (“The Truth About Love”) te kiezen, gaat Pink voor een weinig bewandeld pad. Ze idealiseert de liefde niet, integendeel zelfs. Het nummer gaat over een tumultueuze relatie die net als het lied ten einde komt met een lange, woedende aanval. Na de scheiding doet ze de plechtige belofte volop te profiteren van haar hervonden vrijheid en zingt: "I’ll dress nice, I’ll look good, I’ll go dancing alone / I will laugh, I’ll get drunk, I’ll take somebody home!”

I Hate Myself for Loving You, beroemd gemaakt door Joan Jett

De legendarische zangeres van "I Love Rock’n Roll," gaat er keihard tegenaan met "I Hate Myself for Loving You," een succesvol rocknummer dat wordt voortgedreven door een stevige gitaarriff en de hulp van Mick Taylor van de Rolling Stones. De afkeer van de zangeres is duidelijk voelbaar als ze worstelt met haar feminisme en haar zwakke emoties.

Beleef een top karaoke experience met onze catalogus van 58,000 titels!

KaraFun ontdekken

Dit moet je lekker vinden!