Een microfoon kiezen

15/03/2017

Met KaraFun hoef je verder alleen nog de KaraFun app op je apparaat te installeren en je kan je favoriete nummers kiezen uit 30,000 titels, maar je kan de ervaring nog completer maken met een microfoon in je hand. Hier volgt een overzicht van de mogelijkheden en de grondbeginselen van de installatie van een microfoon als je KaraFun gebruikt.

Voordat je begint, is het van belang te weten dat:

  • KaraFun het algemene volume van de karaokesongs bepaalt, maar het is je apparaat (computer, mobieltje) dat bepaalt wat voor geluid er uiteindelijk te horen is.
  • Je hebt ongelofelijk veel mogelijkheden en we adviseren je naar een elektronicawinkel te gaan om je te helpen kiezen wat het best past bij jouw budget, jouw apparaat en je persoonlijke voorkeur.

Usb-microfoon

Voordelen: simpel te installeren
Nadelen: kwaliteit, incompatibiliteit
Kosten: € - €€

Deze optie is ideaal als je op zoek bent naar een snelle, eenvoudige en betaalbare installatie. USB-microfoons zijn overal bij elektronicazaken verkrijgbaar. Wanneer je je microfoon aangesloten hebt op je apparaat via je USB-ingang, moet je in de audioparameters van je computer kijken om te zien of de microfoon herkend is. Als het niet goed werkt, moet je checken of je audio pilot en je exploitatiesysteem geüpdatet zijn, want dat kan een reden zijn voor het niet goed werken van een USB-microfoon.

Als je onze app gebruikt op een iPad of een iPhone, adviseren we je een speciaal daarvoor geschikte microfoon te gebruiken (bijvoorbeeld Prodipe iMic) die monitoring regelt (je stem is dan te horen via de luidsprekerboxen). Voor Android-apparaten is deze optie niet beschikbaar.

Microfoon met snoer

Voordelen: simpel te installeren, signaal gaat niet verloren
Nadelen: beperkte mobiliteit
Kosten: € - €€

Ook al is een microfoon met snoer wellicht de minst moderne optie, het is een goede keuze, want met plug-n-play (aansluiten en spelen) is het zo gebeurd. Er is oneindig veel keus en ze zijn zeer betaalbaar, ze zijn al te koop voor slechts 10 €. Sluit de microfoon aan op de microfooningang (over het algemeen roze bij Windows-apparaten) of op de ingang voor koptelefoon van je laptop en je kunt gaan zingen. Ook hier weer, als je problemen tegenkomt, check je audioparameters.

Voor iPad, iPhone of Android bevelen we je net als hiervoor aan om een microfoon te kopen die speciaal is ontwikkeld voor deze apparaten.

Draadloze microfoon

Voordelen: grote bewegingsvrijheid, mooi om te zien
Nadelen: werkt op batterij
Kosten: €€€

Het is misschien technisch de meest ingewikkelde oplossing, maar de installatie is goed te doen als je de instructies opvolgt. Draadloze microfoons zenden het geluid naar een aparte ontvanger. Je moet je ontvanger configureren op je boxen via extra kabels of via een draadloos signaal. Sommige gebruikers hebben melding gemaakt van een echo of signaalonderbrekingen en we adviseren je dus om een microfoon van kwaliteit te kiezen die de latentie aankan. Je kunt de plaats van de ontvanger ook wijzigen zodat deze zich dichter bij je bevindt.

Heb je nog vragen? Ons helpcenter kan je verder helpen!


Lees verder...

10 times to karaoke that aren't for a birthday or NYE

The presents have been opened, the champagne...

Wanneer muziek en film elkaar ontmoeten

Wanneer muziek en film elkaar ontmoeten, levert...

Tip van de maand: de catalogus printen en wijzigen

Onze catalogus met 30,000 nummers wordt regelmatig...

Geef als eerste commentaar hierop
Log in om een reactie achter te laten.