Organiseer de perfecte karaokeparty voor kinderen

21/06/2017

Met de komst van programma's voor kinderen als The Voice Kids, gecombineerd met het succes van artiesten die jong zijn begonnen (Justin Bieber, Taylor Swift, enz.) en zelfs tv-series met veel muziek erin als Glee, is de muziek scene voor de jongere generatie ontstaan. Zingen wordt steeds populairder onder jongeren.

Geen paniek; het idee voor het volgende verjaarspartijtje is zo helder als de hoge noot die Christina Aguilera al haalde toen ze pas 15 was... organiseer een karaokeparty voor kinderen!

We hebben ontzettend veel ideeën om het partijtje te laten slagen: de kids willen straks niet anders meer!

Met een klein beetje organisatie om de onbeperkte energie van deze zangers in de dop te kanaliseren, win je de 'toffe mama/papa' trofee.

Uitnodigingen
Benadruk de VIP status met uitnodigingen in de vorm van een backstagepas of een zelf ontworpen ticket. Vraag de kleine gasten om de naam van hun favoriete artiest door te geven als ze hun komst bevestigen, zodat je tijd hebt alles goed voor te bereiden.

Decoratie
Ballonnen, slingers, bestek, borden, plastic glazen... Alles in het teken van de muziek.

Podium
Het allermooiste is een minipodium te bouwen. Maar als je niet zo handig bent, hang dan dikke gordijnen op om goedkoop het effect van een podium te bereiken. Als je geen echte spotlights hebt liggen, kan je heel eenvoudig een bureaulamp als spot op de zanger richten.

Materiaal
Behalve de microfoon die je gebruikt voor KaraFun, kan je plastic nepmicrofoons uitdelen die voor weinig geld te koop zijn in de winkel of online. Dit stimuleert de kids om als groep op te treden en voorkomt jaloezie.

Hapjes
Om te voorkomen dat rommelende magen de muziek gaan overstemmen, kun je zorgen voor cupcakes en snoep in de vorm van instrumenten en microfoons.

Kostuums
Je hoeft echt niet veel uit te geven aan ingewikkelde pakken van superhelden of prinsessen. Vraag je gasten om verkleed te komen als hun favoriete zanger of zorg voor allerlei pruiken, brillen met pailletten, boa's en opblaasbare gitaren. Een paar accessoires geeft hen al het gevoel sterren te zijn en ontspannen de microfoon op te pakken.

Beloning
Misschien hebben ze een paar minuten nodig om op te warmen, dus om ze in de stemming te brengen, kan je een beloning geven voor de moeite, zelfs aan wie nog helemaal niet durft: armbandjes, bellenblaas, enz.

Make-up
Toneel-make-up, uiteraard, dat makkelijk te verwijderen is met water, maar precies genoeg om je kleine rockers te transformeren in mini Kiss-jes.

Choreografie
Sluit de karaokesessie af met een gezamenlijke dans bij wijze van buiging naar het publiek.

Playlist
Deze kan je voorbereiden door vast een aantal nummers aan de afspeellijst toe te voegen en de functie Ouderlijk toezicht te activeren.


Lees verder...

Wanneer muziek en film elkaar ontmoeten

Wanneer muziek en film elkaar ontmoeten, levert...

Essentiële punten voor het organiseren van een karaokeparty

Zo ben je nu eenmaal: enorm uitbundig en gastvrij,...

Tip of the Month: subscription renewal

To keep the karaoke going, KaraFun subscriptions...

Geef als eerste commentaar hierop
Log in om een reactie achter te laten.