Karaoke voor luie mensen: nummers die slechts uit één zin bestaan

15/09/2017

Nu iedereen weer hard aan het werk is, lijkt de vakantie alweer bijna even ver weg als je pensioen... We hebben daarom besloten om je te sparen en heel kalm aan de draad weer op te pakken, met een serie nummers die maar een piepklein beetje van onze hersens vergen. Ze bestaan namelijk slechts uit... één zin die oneindig vaak wordt herhaald.

'Barbra Streisand' - Duck Sauce

Het duo disco-house gevormd door Armand Van Helden en A-Track deed niet zijn best om de Nobelprijs voor de literatuur in de wacht te slepen toen ze de tekst schreven van deze hit gebaseerd op een sample van Gotta Go Home - Boney M.: 'Barbra Streisand, ooh, ooh, ooh, ooh'. Als je er niet in slaagt die tekst te onthouden, adviseren we je zo snel mogelijk een afspraak met een neuroloog te maken.

'Can’t Get You Out of My Head' - Kylie Minogue

Met haar 'na-na- na-na- na-na- na-na- na-na' dat blijft hangen in ons hoofd en ons niet meer loslaat, als een facehugger uit de film Alien, begrijp je onmiddellijk de dubbele betekenis van de titel Can’t Get You Out of My Head, die evenveel op haar vriend slaat als op het refrein van het lied. Hoe het ook zij, de Australische zangeres bewerkstelligde met dit nummer in 2001 een denderende comeback.

'In-A-Gadda-Da-Vida' - Iron Butterfly

Als het gaat om het aantal woorden per minuut van een song, komt deze klassieker van Iron Butterfly niet ver: slechts een kleine dertig woorden op een totale duur van zeventien minuten. Deze wegbereiders van de heavy metal lijken hiermee te aarzelen of ze niet liever kiezen voor instrumentale muziek. Als je dit nummer tijdens de karaoke wilt zingen, mag je wel een hele goeie stage act hebben of een sudoku om de tijd door te komen.

'I Want You (She’s So Heavy)' - The Beatles

De Beatles, die in staat waren om complexe structuren te schrijven, zoals de medley op de B-kant van Abbey Road, konden ook de meest simpele teksten afleveren met op de A-kant het beroemde I Want You (She’s So Heavy), geïnspireerd op klassieke blues. Maar 9 woorden uiteindelijk voor deze titel. De Beatles deden dat trouwens vaker, want we tellen er 34 in Her Majesty op hetzelfde album en zelfs slechts 5 in Wild Honey Pie en 14 in Why Don’t We Do It in the Road?

'Fly, Robin, Fly' - Silver Convention

Ook al ontvangt het nummer de Grammy voor de beste instrumentale R&B in 1975, Fly, Robin, Fly is niet helemaal instrumentaal. Het nummer telt namelijk zes woorden. Dit was niet zozeer een keuze als wel gebrek aan woordenschat, want Silver Convention was een Duitse groep die geen stom woord Engels sprak. Het was dus onmogelijk voor hen een langere tekst te onthouden...

'You Are So Beautiful to Me' - Joe Cocker

Het was voor hem nog niet voldoende om de vijfde Beatle en de zesde Stone te zijn, Billy Preston heeft in samenwerking met Bruce Fisher en de drummer van de Beach Boys, Dennis Wilson, een van de meest verwoestende slows en een van de meest gecoverde titels geschreven met 'You Are So Beautiful to Me'. Opnieuw uitgebracht door Ray Charles, Joe Cocker en Kenny Rogers, bestaat dit nummer uit niet meer dan 31 woorden.

'Around The World' - Daft Punk

En als de wereldwijde roem van een van de beste vertegenwoordigers van de french touch nu eens niet aan de directe, verbeten melodieën ligt met een funky groove die tegelijk retro en futuristisch klinkt, maar aan het vermogen om overal ter wereld te worden begrepen? Want wat is er nu internationaler dan een boodschap als 'around the world', die iedereen kan snappen?


Lees verder...

Ik zing vals. Nou en?

Zeker van je zaak zeg je tegen je vriendengroep:...

Tip van de maand: de catalogus printen en wijzigen

Onze catalogus met 30,000 nummers wordt regelmatig...

Een reis om de wereld met zomerhits

Je hoeft geen ster in wiskunde te zijn om het...

Geef als eerste commentaar hierop
Log in om een reactie achter te laten.