Halloween en muziek, wist je dat al?

15/10/2017

Of ze het nu gewild hebben of niet, deze artiesten hebben hits gehad die voor altijd met Halloween verbonden zullen blijven.

Test je muziekkennis met deze minutieus voorbereide quiz om te gebruiken tijdens je Halloween-feestje: een tikje afgrijzen, een paar gram gekkigheid en talloze talentvolle artiesten.

Vraag 1

Welk nummer uit 1962 van Bobby Boris Pickett was geschreven om de beroemde horroracteur Boris Karloff te imiteren, en is sindsdien niet meer weg te denken tijdens Halloween?

Monster Mash - Bobby Boris Pickett

Vraag 2

Welk nummer dat een Grammy-nominatie kreeg en herkenningsmelodie was van een tv-programma beschrijft een hele mysterieuze, griezelige, verknipte en spookachtige familie bestaand uit 9 leden?

The Addams Family - TV Theme

Vraag 3

Welke rocksong over een gemuteerde viervoeter die de straten van Londen onveilig maakte was geïnspireerd op de horrorfilm uit 1935 met dezelfde naam?

Werewolves of London - Warren Zevon

Vraag 4

Dit nummer is niet speciaal voor Halloween geschreven maar is toch perfect voor alle zoetekauwen die op die dag langs de deuren gaan.

I Want Candy - Melanie C

Vraag 5

Welke film uit 1984, een kassucces waar een slijmerig groen monster in voorkomt, kwam ook in de hitparades bovenaan? Hulp nodig? Wie ga je bellen?

Ghostbusters - Ray Parker Jr.

Vraag 6

Naar welk klassiek rocknummer over de onontkoombaarheid van de dood wordt verwezen in Stephen King’s horrorstory The Stand en is een van Rolling Stone's top 500 beste nummers aller tijden?

(Don’t Fear) The Reaper - Blue Öyster Cult

Vraag 7

Ook al was het een Disney-productie, deze herkenningsmelodie was oorspronkelijk bedoeld voor volwassenen, omdat het te zwartgallig voor kinderen werd geacht. Weet je welke?

This Is Halloween - The Nightmare Before Christmas

Vraag 8

Welke rockhit uit de 90-er jaren was een reactie op een duistere periode in de geschiedenis van Noord-Ierland en een mantra voor vrede tussen Engeland en Ierland?

Zombie - The Cranberries

Vraag 9

Dit nummer, oorspronkelijk geschreven door de bluesman "Screaming" Jay Hawkins als een liefdesballade, is opgenomen in de lijst van de Rock and Roll Hall of Fame als een van de 500 tracks die vorm hebben gegeven aan het genre rock and roll. Er bestaan talloze covers van en het komt zelfs voor in de Halloweenfilm Hocus Pocus.

I Put A Spell On You - Bette Midler

Bonus

Op zoek naar meer huiveringwekkende hits? Kijk maar eens op onze Halloween Playlist!
En hier zijn 5 ingrediënten voor de perfecte Scaryoke party!


Lees verder...

Hard to say those three little words? Say it with a song!

Forget the chocolates and roses. Hearts will...

Suggesties en tips voor duetten

Sonny & Cher, Hall & Oates, The Everly Brothers,...

Wanneer muziek en film elkaar ontmoeten

Wanneer muziek en film elkaar ontmoeten, levert...

Geef als eerste commentaar hierop
Log in om een reactie achter te laten.