5 tips om plankenkoorts te overwinnen

20/10/2017

De KJ (karaoke DJ) noemt je naam, je bent aan de beurt! Je handen zijn klam, de schijnwerpers zijn op je gericht en gewapend met een microfoon klim je het podium op om je favoriete karaokesong te zingen maar... niets! Geen woord, zelfs geen kreetje komt er naar buiten!

Als de zenuwen je de baas worden en je het onderspit dreigt te delven, hebben wij voor jou deze vijf tips om jezelf weer in de hand te krijgen.

Haal diep adem

Adem in door je neus, en adem vervolgens diep uit door je mond. Deze ontspanningstechniek is simpel en doeltreffend!

Focus je op je nummer

Concentreer je op je optreden, laat je gaan en beleef het moment, dat voorkomt dat je aandacht aan het publiek gaat besteden of aan je vriend(in) die achter in de zaal danst en steeds je aandacht probeert te trekken!

Neem geen shooters

Het is niet zonder reden dat men het heeft over 'jezelf moed indrinken', maar bij karaoke kan te veel alcohol nog meer stress opleveren. Zoals het spreekwoord zegt: een gezond lichaam, een gezond karaoke-optreden.

Treed op met een groep

Als je weinig zelfvertrouwen hebt, is een duet of zingen met een groep misschien een goed idee omdat je kan rekenen op de anderen en ontspannener kan zingen.

Bereid vooraf een lied voor

Als je een nummer uit je hoofd kent, waarom zou je dat voordeel niet uitbuiten? Als je onzeker bent, kies dan iets waar je echt goed in bent. Je zult zien dat het je dan veel makkelijker afgaat.


Lees verder...

Tip van de maand: dubbel scherm

'Hoe kan ik ervoor zorgen dat de zangers alleen de...

Een reis om de wereld met zomerhits

Je hoeft geen ster in wiskunde te zijn om het...

Wanneer muziek en film elkaar ontmoeten

Wanneer muziek en film elkaar ontmoeten, levert...

Geef als eerste commentaar hierop
Log in om een reactie achter te laten.