It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

Wanneer muziek en film elkaar ontmoeten

Wanneer muziek en film elkaar ontmoeten, levert dat een perfect akkoord op! Talloze acteurs en muzikanten zijn fan van beide kunsten. Sommigen zijn zelfs zowel acteur, regisseur en muzikant. Ontdek ze hier snel.

Hugh Laurie

De acteur die de rol van de beroemde Docteur House speelt, is ook een talentvol pianist, gitarist en zanger. Met name heeft hij een contract getekend bij het grote Amerikaanse platenlabel Warner Bros Record. Hij maakt ook deel uit van de groep Band From TV (ook James Denton en Teri Hatcher zijn hierin actief), waarvan de opbrengsten ten goede komen van goede doelen.

David Bowie

David Bowie (David Jones voor intimi) heeft een innige relatie gehad met de filmkunst. Zijn zoon Duncan is overigens zelf cineast. Bowie is te zien in verscheidene films zoals Merry Christmas Mr Lawrence, The Man Who Fell to Earth en ook in The Prestige waarin hij Nicolas Tesla speelt. In totaal heeft David Bowie meegedaan in meer dan 27 films en ook de muziek gecomponeerd voor een aantal films.

Will Smith

The Prince of Bel Air heeft altijd meer pijlen op zijn boog gehad. lMuziek en rap horen daarbij! Hij tekent voor een single van de muziek van de film Men In Black in 1997, en doet het nog eens over met Wild Wild West in 1999.

Ray Charles, John Lee Hooker, Aretha Franklin, Cab Calloway en James Brown

We mogen regisseur John Landis en acteurs Dan Aykroyd en Jim Belushi wel dankbaar zijn voor de film The Blues Brothers. Te midden van de casting van deze speelfilm treffen we namelijk Ray Charles aan als verkoper van muziekinstrumenten met vreemde reflexen, John Lee Hooker als straatmuzikant, Aretha Franklin als restauranthoudster, Cab Calloway als directeur van een weeshuis en James Brown als dominee. Zelden zagen we zoveel grote namen van de muziekscene in één enkele film!

Scarlett Johansson

Deze beroemde muze van filmmaker Woody Allen, heeft het ook geprobeerd in de muziek en zelfs een bescheiden succes behaald met de titel "Relator". Haar zeer bijzondere stem is ook te horen in de muziek van talloze films waarin ze meespeelt, zoals Her van Spike Jonze. Ook steekt ze haar voorliefde voor karaoke niet onder stoelen of banken, naast Bill Murray in Lost In Translation !

Ice Cube

De rapper uit L.A, die in het echt O'Shea Jackson heet en aan wie we met name “Check Yo Self” te danken hebben, is tegenwoordig op het witte doek te bewonderen. Hij speelt mee in films als 21 Jump Street Ook is hij scenarioschrijver, regisseur en producer!

Robert Rodriguez

De cineast en vriend van Quentin Tarantino die een serie films als Machete en Sin City op zijn naam heeft staan, heeft de goede gewoonte aangenomen om zelf de muziek te componeren van zijn eigen cinematografische producties!

Justin Timberlake

Deze Amerikaan was als kind al beroemd toen hij speelde in Mickey Club waar hij zong en danste naast andere toekomstige filmsterren (Ryan Gosling onder andere). Na deel uitgemaakt te hebben van een boysband en een kapsel te hebben aangenomen waar hij een paar later spijt van zal krijgen, heeft hij wereldwijd succes in de jaren 2000. Op dit moment is hij vaker voor de camera dan achter de microfoon te vinden en op beide terreinen doet hij het behoorlijk goed!

Elvis Presley

De King heeft een goed gevulde Hollywood-carrière gekend: hij staat op het affiche van 27 films tussen 1960 en 1968! Het cultnummer "Jailhouse Rock" is overigens afkomstig van de muziek van de film met dezelfde naam.

Ken je er nog meer? Laat het ons weten in de ruimte voor commentaar!

Beleef een top karaoke experience met onze catalogus van 58,000 titels!

KaraFun ontdekken

Dit moet je lekker vinden!