Een karaoke-nummer afspelen vanaf mijn iPhone of iPad op mijn televisie / mijn beamer

Wat je nodig hebt

• KaraFun op je iPhone of iPad
  • Televisie / Beamer met video-aansluiting (HDMI)
  • HDMI of VGA kabel
  • Lightning naar HDMI of VGA adapter
  • of
  • KaraFun instellen op je iPhone of iPad
  • Apple TV

Apparaat: iPhone / iPad

Niveau: Midden

Organiseer je een karaokeparty thuis? Moet je wat verzinnen voor een verjaarsfeestje? Of wil je gewoon een complete karaoke-ervaringen vanuit je huiskamer? Hier is een korte uitleg om je te helpen met het afspelen van je favoriete karaokenummers op je televisie of beamer.

Hoewel deze uitleg eigenlijk bedoeld is voor lichtgevorderde gebruikers, kan je het best proberen als je uit bent op de beste karaoke-ervaring: het is een uitdaging maar levert ook heel wat op.

Aan de gang ermee!

1

Sluit de kabeladapter aan op je iPhone / iPad

Allereerst moet je een adapter aansluiten die compatibel is met je apparaat en je televisie. Je zal waarschijnlijk een Lightning naar HDMI kabel nodig hebben (deze zijn tegenwoordig standaard) maar je moet eerst controleren wat voor iPhone / iPad model je hebt (op de factuur bijvoorbeeld) en de aansluitingsmogelijkheden van je televisie om de juiste kabel te kunnen bestellen, bij je lokale Apple Store of online (bij Amazon bijvoorbeeld).

Als je hulp nodig hebt, kan je de plaatselijke verkoper vragen welke kabels je nodig hebt.

2

Sluit je apparaat aan op je Televisie / Beamer

Je iPhone scherm zou automatisch op je televisie moeten verschijnen. Zo niet, check dan of je de juiste bron hebt gekozen op je televisie (meestal is dat AV) en je kabels stevig in de juiste ingang zijn aangebracht.

3

Laat het feest beginnen

Start KaraFun app op je apparaat en speel ongeacht welk nummer af. Audio en video zouden nu automatisch overgezet moeten worden naar je televisie of beamer, zonder probleem.

Problemen oplossen

Er komt geen geluid uit mijn Televisie / Beamer

Ten eerste moet je je realiseren dat niet alle apparaten via HDMI geluid kunnen verzenden en/of ontvangen. Een goede test is proberen muziek af te spelen met een ander apparaat. Als daar het geluid ook niet werkt, kan het zijn dat je televisie niet compatibel is met overbrenging van geluid via HDMI.

In dat geval kan je proberen externe speakers aan te sluiten op je iPhone / iPad koptelefoonaansluiting.

Controleer ook of je kabels wel stevig zijn aangesloten en het geluid van je televisie hoog genoeg staat.

1

Sluit aan op hetzelfde Wifi-netwerk

Allereerst moet je controleren of zowel je Apple TV als je iPhone / iPad op hetzelfde Wifi-netwerk zitten en een sterk signaal hebben. Dit is heel belangrijk aangezien een zwak signaal kan zorgen voor slechte prestaties.

2

Sluit je iPhone / iPad aan op je Apple TV

Veeg van onder naar boven over je scherm om het Control Center te openen en selecteer AirPlay of AirPlay Mirroring. Je Apple tv zou nu in de lijst apparaten moeten staan.

Selecteer je Apple tv. Als je een oudere versie draait dan iOS10, moet je ook opletten dat je "Mirroring" selecteert.

3

Sound Check-1-2

Als alles goed is gegaan, moet je TV nu het scherm weergeven van je iPhone / iPad. Zo niet, controleer dan of je de juiste aansluiting hebt gekozen op je televisie en dat alle kabels goed vastzitten.

Dan is het verder simpel: start de KaraFun app op je apparaat en je kan heerlijk aan het zingen gaan!

Problemen oplossen

Ik kan mijn Apple TV niet vinden in de lijst

Als je je Apple TV niet kan vinden in de lijst, dan is deze of niet aangesloten op dezelfde Wifi als je apparaat of is niet ingeschakeld. Check of alles juist is aangesloten en probeer het nog eens.

Werkt Airplay alleen met een Apple TV ?

Niet noodzakelijk, sommige internetproviders bieden modems die compatible zijn met AirPlay, en er bestaan ook een paar andere oplossingen. Hier is een lijstje met mogelijke oplossingen.

icn Comment black

Stel je vragen

Heb je nog vragen over hoe je deze functie moet gebruiken? Hoe je het in jouw situatie het beste aan kunt pakken? Stel hieronder je vraag.

Log in om een reactie achter te laten.

1 opmerking

1. Beste Ik wil alles eerst gratis uittesten , maar zie dat via hdmi kabel vanuit laptop naar tv , er geen geluid komt op de tv van de muziek , eigen backingtracks vanuit laptop vanuit harde schijf en ook niet de 30 seconden die spelen van een karafunnummer, wat moet ik extra doen ? thx groeten vincent