Hoe kan ik mijn eigen stem via de speakers horen tijdens het zingen (monitoring)?

Om je stem door de luidsprekers te kunnen horen, moet je de functie "Monitoring" in Windows inschakelen.

Downloaden via windows.microsoft.com

Je kan de lijningang op je geluidskaart gebruiken om een ​​draagbare muziekspeler, microfoon of ander audio-invoerapparaat op je computer aan te sluiten.

De meeste geluidskaarten hebben ten minste één line-out-poort om luidsprekers aan te sluiten en een line-in-poort waarop je een audio kunt aansluiten.

De line-in-verbinding met je geluidskaart is echter standaard gedempt. Dit betekent dat als je een audioapparaat op deze poort aansluit, het geen geluid op je computer zal geven totdat je het geluid voor de line-in-verbinding inschakelt.

Geluid inschakelen voor de lijningang:

• Open 'Audioapparaten en Geluidsthema's' door op de knop Start te klikken en door vervolgens naar het Configuratiescherm te gaan. Klik dan op 'Hardware en geluid' en vervolgens op Geluid.
  • Klik op het tabblad Afspelen, klik op Luidsprekers en klik vervolgens op Eigenschappen.
  • Klik op het tabblad Niveaus en klik vervolgens, bij Lijningang, op de knop Dempen of de Afbeelding van de knop Dempen om het geluid voor de lijningang in te schakelen.