Een op karaokebedrijf opzetten: waarom en hoe

Ben je een KJ voor privé- of openbare evenementen, een bar die karaoke-avonden organiseert, een bedrijf die gezinnen onthaalt? Of misschien overweeg je om een karaoke-etablissement met privé poudiums te openen? Waar je ook naar op zoek bent, karaoke voor in een bedrijf is een solide manier om inkomsten te genereren (en om heel wat plezier te beleven!).

Als je nieuw bent in de karaoke- (of zakelijke) sector, kan het ontmoedigend lijken om de eerste stappen te zetten. Maar het is heel makkelijk, je moet enkel met een paar dingen rekening houden, en je kan binnen de kortste tijd aan de slag.

Dit is wat we hebben geleerd op basis van onze 15 jaar evaring en leider in de branche....

De karaoke-trend groeit

Sinds de late jaren '70 hoort karaoke bij één van de favoriet uitjes voor Aziaten en het slaat snel aan in Europa en Noord-Amerika met steeds meer karaokebars en -locaties.
Het beeld van dronken barballads is een verkeerde impressie, wij westerlingen luisteren naar de allure van zingen in het openbaar dankzij een toename van apps en tv-shows die aan de activiteit zijn gewijd.

De karaokezalen zien het licht en worden een serieus alternatief voor de bioscoop en andere veelvoorkomende activieiten en entertainment. Men zoekt gezelligheid en lol, dat zijn precies de voordelen van zingen in een privézaal met vrienden en familie, of het nu voor de fun is of voor een speciale gelegenheid (vrijgezellenfeest, verjaardagen,...). Bedrijven over de hele wereld maken nu ook gebruik van de privé-karaokeboxen als vervanging voor de meer traditionele teambuilding uitjes.

Cash Karaoke

De ROI (dat is de zakelijke term voor Return on Investment) van een karaokebedrijf is hoog. Een eenmalige hardware-investering en lage maandelijkse abonnementskosten, houden de kosten laag en laten je genieten van een goed rendement dankzij vele boekingen, reserveringen en sales.
Laten we dat eens van dichterbij bekijken...

Minimale investering

Het starten van een karaokebedrijf kan een nominale, om niet te zeggen een eenmalige investering vergen. Een smartphone, een tablet of de gezinscomputer en een stabiele internetverbinding zijn voldoende om aan de slag te gaan.
Alle benodigdheden (microfoon, luidspreker, tv, kabels) zijn waarschijnlijk dingen die je al hebt of die je bij een plaatselijke elektronicawinkel kunt kopen, naargelang je budget.
Als je een karaokebox opent, moet je rekening houden met extra kosten om de ruimte met geluidsisolatie in te richten, maar het benodigde materiaal blijft hetzelfde of je nu een box hebt die plaats biedt voor vier, acht of twaalf personen.

Minimale installatie en onderhoud

Download een app en ga binnen enkele minuten zingend de lucht in. Voor een volledige ervaring sluit je deze aan op een tv, voeg je extra microfoons en luidsprekers toe en dat is het, tijd om te zingen! Chromecast / Apple TV zijn een onmiddellijke en gemakkelijke optie!
Neem voor karaokeboxen contact met ons op via business@karafun.com en we leiden je graag door het installatieproces. Met de juiste materialen is het installeren een makkie en kan je deze snel in alle zalen dupliceren.

Je moet ervoor zorgen dat je besturingssysteem en karaoke-applicatie up-to-date zijn en een snelle controle zo nu en dan om te controleren of alles is aangesloten en goed werkt. Verder is er weinig dat te doen wat betreft het onderhoud.

De juiste functies maken het verschil

Als je actief bent in de professionele karaoke sector, dan is niet alleen de ervaring voor je zangers, maar ook voor jou van hoog belang. Minimale inspanning en maximale output is essentieel.

Wat als de verbinding mislukt? En mag ik mijn bedrijf promoten met mijn eigen logo en reclame? Kan ik zangers de mogelijkheid geven om liedjes te kiezen zonder directe verzoeken te hoeven aannemen? Is er een ondersteuningsteam om mij te helpen? Werkt de box voor karaokeboxen ook op zichzelf zonder dat ik er continu bij moet zijn?
Al deze vragen zijn belangrijk en de moeite waard om te stellen bij het kiezen van de juiste karaoke-applicatie.

KaraFun is niet alleen een ja op al deze vragen, maar geeft ook een garantie voor doorlopende ontwikkeling voor een eenvoudiger proces en het behouden van stabiliteit.

Een catalogus met legale en bijgewerkte nummers is essentieel

Afhankelijk van het land waarin je woont heb je mogelijk specifieke autorisaties nodig om karaoke in het openbaar te spelen. Het is belangrijk om contact op te nemen met jouw lokale organisatie betreft de auteursrechten om er zeker van te zijn dat je de juiste procedure volgt met onze 45,000-nummers en dat de liedjes automatisch worden bijgewerkt in onze catalogus (bekijk onze blog).

Bij KaraFun zijn al onze tracks intern geproduceerd en hebben we de nodige vereisten verkregen om dit te publiceren. Op basis van jouw land kan dit voldoende zijn, maar zoals eerder vermeld, moet je contact opnemen met de lokale organisatie voor uitvoeringsrechten!

Heb je specifieke vragen over jouw bedrijf?

Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via onze contactpagina. Als je een karaokebox aan het opzetten bent, stuur ons dan een e-mail naar het adres business@karafun.com.

En in de tussentijd zijn hier enkele artikelen die je misschien ook nuttig vindt:

Beleef een top karaoke experience met onze catalogus van 45,000 titels!

KaraFun ontdekken

Dit moet je lekker vinden!