< Windows


Hoe kan ik de cache-map wijzigen?KaraFun Player gebruikt een cache-map om de titels op te slaan die je het meest afspeelt en ook de nummers die je offline op je computer wilt houden.

Wanneer je de KaraFun Player gebruikt, kan deze map een grote hoeveelheid nummers aan die je vervolgens wellicht naar een andere harde schijf wilt overzetten.

Met de KaraFun Player kan je de locatie van deze cache-map wijzigen (bijvoorbeeld naar een externe harde schijf).

Voer om dit te doen onderstaande stappen uit (laat deKaraFun Player uitgeschakeld):

Stap 1. Ga naar de letter van de schijf waar je je cache wilt opslaan

Als je bijvoorbeeld je cache wil verplaatsen naar een andere partitie van je harde schijf, ga dan naar "Mijn computer" en zoek de letter die achter de schijfnaam staat (bijvoorbeeld D:).Belangrijke mededeling

Als je van plan bent om een externe schijf te gebruiken om je cache-map op te slaan, moet je deze een vaste letter geven, zodat deze niet steeds wijzigt (als de letter van de schijf wijzigt, kan het gebeuren dat de KaraFun Player de titels niet meer vindt).

Klik hier om te leren hoe je een letter moet toekennen aan een externe schijf

Stap 2. Maak / Verplaats de nieuwe cache-map

Nu moet je de nieuwe cache-map voorbereiden. Je kan ofwel een nieuwe map maken waar je dat wilt, ofwel je huidige cache-map kopiëren / plakken (waarvan de standaardlocatie is C:/Program Data/Recisio/KaraFun Player 2/Cache/). Belangrijk te weten is dat je verborgen mappen moet weergeven om je huidige cache-map te kunnen vinden).

Als je je huidige map hebt gekopieerd, moet de nieuwe map een andere cache-map bevatten.

Stap 3. Wijzig het Windows-register

Dit is de belangrijkste stap. Open de Windows registereditor.Ga naar KaraFunPlayer2 onder HKEY_CURRENT_USER, Software, RECISIO.Voer een nieuwe tekstwaarde in (rechter muisklik op KaraFunPlayer2, New, String value), en geef het de naam CacheDir (je moet dit exact overnemen, met de hoofdletters).Dubbelklik op de zojuist aangemaakt nieuwe regel en geef het pad in van de nieuw aangemaakt map met de cache-map erin (bijvoorbeeld D:\KaraFun Cache\). Bevestig dit.

Nu kan je de KaraFun Player weer inschakelen en controleren of alles goed werkt. Als je een bestaande cache-map hebt overgezet, zou je alle offline-nummers moeten kunnen gebruiken, net als anders.

Zo niet, dan heb je waarschijnlijk een map toegekend waar de KaraFun Player niet bij kan. Dit is meestal het gevolg van een verkeerde letter van de schijf of in onjuist pad. Ga dan terug naar stap 2 en check of je elke stap juist hebt uitgevoerd.

Vond je deze uitleg behulpzaam?
Laat een reactie achter

Geef als eerste commentaar hierop
Log in om een reactie achter te laten.

Vond je geen antwoord op je vraag in het Helpcentrum? Neem contact op met ons team om de vraag te stellen.